Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μόνο που δεν χρειάζεται το Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι εντάσεις και πρόστιμα

Δημήτρης Μπιάγκης
24 Ιανουαρίου 2022 / 11:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να πρυτανεύσει η λογική ζητά ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης

αναφερόμενος στο πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε νοσηλευτές του Νοσοκομείου Κέρκυρας και έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων από εκπροσώπους εργαζομένων και κομμάτων. Εχουν οξυνθεί οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, επισημαίνει η Δημήτρης Μπιάγκης.
Αναλυτικά:  

Την ώρα που η πανδημία καλά κρατεί και η εύρυθμη λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων αποτελεί ζητούμενο για την καλύτερη αντιμετώπισή της, την ώρα που, τόσο οι πολίτες, αλλά κυρίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των υγειονομικών δομών διακατέχονται από ένα αίσθημα κούρασης λόγω των δυο ετών πανδημίας που μας ταλαιπωρεί, γινόμαστε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Εργαζόμενοι τίθενται στο στόχαστρο της διοίκησης ως υπαίτιοι για φθορά σε ιατρικό εργαλείο της δομής και αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά, πως η εύρυθμη λειτουργία του τίθεται σε αμφισβήτηση, καθώς έχουν οξυνθεί οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας όλο αυτό το διάστημα της πανδημικής κρίσης κατάφερε να ανταπεξέλθει των δύσκολων συνθηκών, κυρίως χάρη στον σεβασμό και τον ζήλο αυτών των εργαζομένων που σε άθλιες συνθήκες, χωρίς κυβερνητική υποστήριξη, κατάφεραν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά σε τοπικό επίπεδο τη νόσο και να θωρακίσουν υγειονομικά το νησί μας. Μια κατάκτηση που μπορεί να πιστωθεί τόσο στη διοίκηση, μα κυρίως σ’ εκείνους, στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Η απόφαση της διοίκησης για την επιβολή προστίμου σε κάποιους από αυτούς, θέτει «εν αμφιβόλω» όλο αυτό το οικοδόμημα, που χρειάστηκε κόπος για να θεμελιωθεί και να αποδώσει καρπούς. Δεν είναι ώρα, ούτε για καταλογισμούς ευθυνών, ούτε για πρακτικές που οδηγούν σε περαιτέρω εντάσεις και τροφοδοτούν την εσωστρέφεια και την αντιδικία. Κάνουμε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική, ειδικά τώρα, στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε και το Νοσοκομείο να συνεχίσει να προασπίζεται απρόσκοπτα το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.