Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφιερωμένη η νίκη σε μνήμη Ανδρέα Βάρελη

Γ ΕΘΝΙΚΗ
20 Ιανουαρίου 2022 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να ήταν μονόδρομος η νίκη της ΑΕΛ επί του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας, αλλά υπήρχε και ένας πολύ σημαντικός λόγος που ήθελε η ομάδα να κερδίσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να ήταν μονόδρομος η νίκη της ΑΕΛ επί του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας, αλλά υπήρχε και ένας πολύ σημαντικός λόγος που ήθελε η ομάδα να κερδίσει. Ήθελε αυτή τη νίκη να την αφιερώσει στον πρόωρα αποβιώσαντα τερματοφύλακα της Ανδρέα Βάρελη.

Ο Ανδρέας που έφυγε δυο χρόνια πριν (17/1/2020) σε ηλικία 28 χρόνων από την επάρατο νόσο, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει στα γήπεδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα χαμογελαστό παιδί, με ήθος και ποιότητα ανθρώπου ξεχωριστή, ένα παιδί  που τελείωσε Οικονομικά και είχε όνειρα για τη ζωή, ένας άνθρωπος που είχε μόνο φίλους αλλά… Το νήμα της ζωής κόπηκε απότομα, αφού πάλεψε ένα χρόνο σκληρά, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ερρίκος Ντυνάν.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του όταν υπερασπιζόταν την εστία του Ολύμπου στην Γ΄ Εθνική, όταν πραγματικά δεν είχες λόγια να περιγράψεις την απίστευτη ομορφιά ψυχής που είχε αυτό το παιδί, ενώ σαν τερματοφύλακας ήταν από τους κορυφαίους του νησιού τις τελευταίες δεκαετίες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εμφάνιση του στο Αλκαζάρ της Λάρισας στο ματς ΑΕ Λάρισας – Όλυμπος, τα σχόλια που γράφηκαν και το βίντεο που κυκλοφόρησε για τις απίστευτες αποκρούσεις του. Ο Όλυμπος έχει αναρτημένο δυο χρόνια τώρα στο γήπεδό του πανό με τη μορφή του Ανδρέα και τη φράση «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»

Ο Ανδρέας με καταγωγή του πατέρα του από τη Λευκίμμη, βρέθηκε στην ΑΕΛ ήταν βασικός τερματοφύλακας και έπαιξε την  πρώτη σεζόν στην Γ΄ Εθνική πριν πέντε χρόνια, βοηθώντας την ΑΕΛ να μείνει στην κατηγορία. Φυσικά είναι στις καρδιές και στο μυαλό όλων στη Λευκίμμη, εγώ θα έλεγα σε όλο το νησί. Η ομάδα έπαιξε και αφιέρωσε τη νίκη σε αυτόν, έχοντας μάλιστα μια φανέλα με τη μορφή του, που φαίνεται σε μια αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν μετά το τέλος του ματς μπροστά στα αποδυτήρια του γηπέδου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια