Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η τοποθέτηση Αυλωνίτη στη Βουλή για τα προβλήματα του Τουριστικού Κλάδου - Κύρωση διεθνών συμφωνιών (video)

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
20 Ιανουαρίου 2022 / 15:57

ΑΘΗΝΑ. Σημεία Τοποθέτησης του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη

στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για τα προβλήματα του Τουριστικού Κλάδου - Κύρωση διεθνών συμφωνιών Ελλάδας-Μογγολίας και Ελλάδας-Ουγγαρίας για τον κλάδο του Τουρισμού:

- Η υγειονομική πανδημία πετσόκοψε τα έσοδα των ανθρώπων του τουριστικού κλάδου, δημιούργησε μεγάλα ελλείμματα και τρύπες τεράστιων οικονομικών υποχρεώσεων από τις οποίες κατά γενική ομολογία δεν γλύτωσε κανείς.
 
- Τις επιπτώσεις της πανδημίας τις βίωσαν και τις βιώνουν με τον πιο άγριο τρόπο οι εργαζόμενοι όλου του τουριστικού κλάδου, οι μεσαίες και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις της εστίασης.
 
- Οι πλήρως εργαζόμενοι αλλά και οι εποχικά εργαζόμενοι δυστυχώς έχουν καταλήξει να προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους χωρίς εισόδημα και με μικρές, ελάχιστες ενισχύσεις.
 
- Οι πολίτες βιώνουν ανασφάλεια κι απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα. Ανασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας, της ανεργίας, της ακρίβειας.
 
- Η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα σε σχέση με την πανδημία αλλά και σε σχέση με τις ανάγκες των ανθρώπων.
 
- Χωρίς τον ευρύτερο σχεδιασμό και την εμπλοκή όλων θα συνεχίσει ένας αντιπαραγωγικός διαφημιστικός μονόλογος που δεν ωφελεί στον ενιαίο στόχο μας.
 
Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ