Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Το ένα μετά το άλλο, κατεβάζουν «ρολά» τα καταστήματα τραπεζών στην Κέρκυρα

Δημήτρης Μπιάγκης
20 Ιανουαρίου 2022 / 13:58

Πρώτα η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά η Τράπεζα Πειραιώς στο Σολάρι και έπονται η Eurobank στην πόλη και η Alpha Bank στην Αχαράβη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης,  αναφορικά με τις αναστολές λειτουργίας στα τραπεζικά καταστήματα της Κέρκυρας.
Ο Βουλευτής στην ερώτησή του κάνει αναφορά στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και στις αναστολές λειτουργίας που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα υποκαταστήματα της Eurobank στην Ευγενίου Βουλγάρεως και της Alpha Bank στην περιοχή της Αχαράβης.

«Την ώρα που ο επιχειρηματικός κόσμος και ειδικά οι τουριστικές επιχειρήσεις προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μετά από δυο χρόνια πανδημικής κρίσης, γινόμαστε μάρτυρες μιας ανεξέλεγκτης κατάστασης αφαίμαξης της Κέρκυρας από υποκαταστήματα πιστωτικών ιδρυμάτων», δηλώνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Πρώτα η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά η Τράπεζα Πειραιώς στο Σολάρι και έπονται η Eurobank και η Alpha Bank στην Αχαράβη. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τη φωνή της τοπικής κοινωνίας που αγωνιά για τούτη τη δυσμενή εξέλιξη».

Η κυβέρνηση αδυνατεί να αμφισβητήσει την στρεβλή, ακολουθούμενη πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, πλήττοντας για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα της Κέρκυρας με τη στάση της.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να διασφαλίσουμε, πως οι κάτοικοι του νησιού μας, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτών των καταστημάτων, καθώς αποτελούν σημαντικούς αναπτυξιακούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθούν για να ορθοποδήσουν μετά από την κρίση της πανδημίας.