Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινάει από εβδομάδα το πρώτο μεγάλο έργο οδοποιίας από την ΠΙΝ

Οδοποιία
20 Ιανουαρίου 2022 / 13:00

Από τον Μάρτιο τα ασφαλτικά έργα για την βελτίωσης της Ε.Ο Τζάβρου Παλαιοκαστρίτσας - Συνδετήριων Επαρχιακών Οδών και Μέσης Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Σάρκα και οστά" παίρνει επιτέλους το πολυαναμενόμενο πρώτο μεγάλο έργο οδοποιίας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που αφορά την βελτίωσης της Εθνικής Οδού Τζάβρου Παλαιοκαστρίτσας - Συνδετήριων Επαρχιακών και Μέσης Κέρκυρας, π/υ 4.577.400 €.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, οι πρώτες εργασίες ξεκινούν- καιρού επιτρέποντος-, την ερχόμενη εβδομάδα με την εκτέλεση τεχνικών έργων. Ο προγραμματισμός των πρώτων εργασιών αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ και του εργολάβου, παρουσία του κ.Ορφανουδάκη. Στη σύσκεψη δόθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις άμεσες προτεραιότητες, προτού ξεκινήσουν τα ασφαλτικά έργα τον Μάρτιο, τα οποία θα αναβαθμίσουν ριζικά την όψη του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου.

Οι πρώτες παρεμβάσεις

Έμφαση δόθηκε ιδιαιτέρως στην αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από την θεομηνία της 14ης Οκτωβρίου 2021, τα οποία μπαίνουν στην πρώτη γραμμή. Ειδικότερα τα τεχνικά έργα που μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα αφορούν: -Τοιχείο στο Βιρό (από θεομηνία 14/10) -Τοιχείο στους Καστελλάνους Μέσης (από θεομηνία 14/10) -Γέφυρα Γιαννάδων και τοιχείο -Λίθινο τοιχείο πριν την Παλαιοκαστρίτσα -Κάποια σωληνωτά (στον παράλληλο της ΕΟ Παλαιοκαστρίτσας, και κράσπεδο στον δρόμο του Ποταμού) -Κατασκευή πεζοδρομίων (Άγιος Ιωάννης Aqualand και τμηματικά Αλεπού - Τρίκλινο)

Από Μάρτιο τα ασφαλτικά

Σύμφωνα με τον κ.Ορφανουδάκη, οι παραπάνω εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως μετά τα ασφαλτικά έργα που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και φυσικά θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του νησιού. Κάτι το οποίο εξάλλου αποτελεί παγκερκυραϊκό αίτημα.

«Από τον Μάρτιο έως τις αρχές της τουριστικής σεζόν θα προχωρήσουμε τα ασφαλτικά έργα, τα οποία θα εκτελούνται τμηματικά αλλά θα αφορούν μεγάλα κομμάτια με προτεραιότητα την κύρια αρτηρία Παλαιοκαστρίτσας – Τζάβρου. Την καλοκαιρινή περίοδο θα σταματήσουν, λόγω της τουριστικής περιόδου και θα ξεκινήσουν πάλι τεχνικά έργα σε άλλα σημεία. Το φθινόπωρο θα συνεχιστούν τα ασφαλτικά έργα και μετά θα πάρουν σειρά οι διαγραμμίσεις», ανέφερε ο κ.Ορφανουδάκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ


Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ