Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλεξάκης: Η απώλεια του Αλέκου Φασιανού, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ελλάδας

ΑΛΕΞΑΚΗΣ
18 Ιανουαρίου 2022 / 15:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συλληπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Αλέκου Φασιανού εξέδωσε η "Επτανησιακή Πρωτοβουλία",

τονίζοντας ότι ο χαρισματικός καλλιτέχνης υπήρξε ένας βαθύτατα γενναιόδωρος άνθρωπος, ενώ η θύμηση του θα μας γεμίζει ελπίδα για όσα σπουδαία μπορεί να γεννήσει ο τόπος μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:  "Η απώλεια του Αλέκου Φασιανού, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Της Ελλάδας των χρωμάτων και του φωτός, με πουλιά που πετούν σε καθαρό ουρανό, χαιρετώντας πολύχρωμες φιγούρες.

Στην τέχνη του Αλέκου Φασιανού υπήρξε διάχυτο το ελληνικό στοιχείο, υμνούσε την ζωή, την ομορφιά και τον έρωτα, μέσα από ιστορίες καθημερινής μυθολογίας αποτυπωμένες στον καμβά. Μαθήτευσε πλάι στον σπουδαίο και έναν εκ των επιφανέστερων ελλήνων καλλιτεχνών,  τον Γιάννη Μόραλη, εξελίσσοντας και εξατομικεύοντας την φόρμα και την ταυτότητα του έργου, δίνοντας ψυχή σε ότι καταπιανόταν.

Ο Αλέκος Φασιανός δεν ήταν μόνο χαρισματικός καλλιτέχνης. Υπήρξε ένας βαθύτατα γενναιόδωρος άνθρωπος, αφήνοντας ανεκτίμητη παρακαταθήκη το έργο του. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό, ενώ η θύμηση του θα μας γεμίζει ελπίδα για όσα σπουδαία μπορεί να γεννήσει ο τόπος μας".