Προσφορά τροφίμων από τους εργαζόμενους ΕΚΑΒ Κέρκυρας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Προσφορά τροφίμων από τους εργαζόμενους ΕΚΑΒ Κέρκυρας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Κοινωνικές δομές παροχής βασικών αγαθών του Δήμου Κέρκυρας, ευχαριστούν θερμά τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κέρκυρας,

18
Ιανουαρίου / 2022

για την ευγενική προσφορά τους σε βασικά είδη διατροφής,που προσφέρονται καθημερινά για το έργο της υποστήριξης των 340 και πλέον ωφελούμενων οικογενειών του νησιού μας.

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και του κοινωνικού συνεταιρισμού Κοισπε Κέρκυρας Νέοι Ορίζοντες, στοχεύουν στη κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχοί) σε όλη την έκταση του νησιού (μέση Κέρκυρα, βορρά και Νότο).

Σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, ενισχύεται η προσπάθεια στήριξης τους μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης. Οι οικογένειες που «υιοθετούν» τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τα Στελέχη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να έχουν πρόσβαση στις Κοινωνικές Δομές.

Μέσα από την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών παρέχονται σε όλη την γεωγραφική περιφέρεια του Νησιού επισιτιστική και υλική βοήθεια καθημερινά σε τουλάχιστον 340 ωφελούμενους και νοικοκυριά, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που στηρίζετε μαζί μας αυτήν την προσπάθεια.