Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Αφημένη στην τύχη της η Μονάδα Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ του Γ.Ν.Κ

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
17 Ιανουαρίου 2022 / 15:39

Ο κ. Μιχαλαρέας ενημέρωσε διεξοδικά τον βουλευτή Κέρκυρας για την αναγκαιότητα προσλήψεων στη Μονάδα, καθώς αυτή τη στιγμή παρέχει φροντίδα σε 120 άτομα,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ του Γ.Ν.Κέρκυρας Ηλία Μιχαλαρέα συναντήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, υλοποιώντας την υπόσχεσή του μετά και την επίσκεψη του πρ. Υπουργού Α. Ξανθού, για στήριξη των αιτημάτων των υπευθύνων λειτουργίας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μονάδας.
 
Ο  ΔΙΑΠΛΟΥΣ, πιστοποιήθηκε από το Υπ. Υγείας στις 6/3/2019, με τροποποίηση του ν.4931/2013, με τη στήριξη τότε της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δικηγορικού Συλλόγου, της Εκκλησίας, φορέων και συλλόγων αλλά και του μετώπου που δημιουργήθηκε από πολίτες της Κέρκυρας, ενάντια στην λαίλαπα των ναρκωτικών.




Έκτοτε όμως, και παρότι η Μονάδα αυτή λειτουργεί ως μονάδα υγείας του ΕΣΥ και παρέχει αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες απεξάρτησης, έχει αφεθεί στην τύχη της, και λειτουργεί με μόλις δύο άτομα προσωπικό και μια διοικητική υπάλληλο που παράλληλα εξυπηρετεί και τα εξωτερικά ιατρεία της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Ο κ. Μιχαλαρέας ενημέρωσε διεξοδικά τον βουλευτή Κέρκυρας για την αναγκαιότητα προσλήψεων στη Μονάδα, καθώς αυτή τη στιγμή παρέχει φροντίδα σε 120 άτομα, συμβουλευτική στήριξη στις οικογένειές και πραγματοποιεί πολλαπλάσιο έργο στην τοπική κοινωνία, υπενθυμίζοντας ότι πριν τη λειτουργία του ΔΙΑΠΛΟΥΣ τα εξαρτημένα άτομα έπρεπε να φεύγουν εκτός νησιού για θεραπεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Την εκτίμησή του για το έργο του ΔΙΑΠΛΟΥΣ εξέφρασε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, δηλώνοντας και ως νομικός, ότι η Μονάδα έχει προσφέρει βοήθεια και στο έργο της ποινικής δικαιοσύνης, στο δικηγορικό κόσμο και στο σωφρονιστικό σύστημα. Διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΔΙΑΠΛΟΥΣ και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Μονάδας, προκειμένου αφενός να υπάρξει πίεση για τις απαραίτητες προσλήψεις και ενίσχυση των υποδομών και αφετέρου να δοθεί η πιστοποίηση ώστε να μπορεί να διεκδικήσει πόρους και οικονομική στήριξη μέσω ΕΣΠΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Αυλωνίτης σε πρώτο χρόνο, ήδη επιδιώκει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη συμμετοχή των ανθρώπων του ΔΙΑΠΛΟΥΣ για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα προβλήματα, ενώ παράλληλα θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή από κοινού με τον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Ξανθό.