Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

ΑΔΕΔΥ
17 Ιανουαρίου 2022 / 11:44

Η Ε.Γ του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου στο νομό, σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 18/1/22 & ώρα 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Το τέταρτο κύμα πανδημίας δοκιμάζει τις τελευταίες αντοχές και ήδη έχει τινάξει στον αέρα το διαχρονικά υποχρηματοδοτημένο δημόσιο σύστημα υγείας.  

    
Οι παλινωδίες της κυβέρνησης,  η άρνησή της να πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα εμποδίσει τη διασπορά της COVID-19, τόσο στα σχολεία, όσο και στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ κλπ, καθιστά ακόμα πιο υποκριτική τη στάση των κυβερνητικών στελεχών.  Με τις ανακοινώσεις τους  διατυμπανίζουν ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για τους μαθητές, τους υγειονομικούς τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό.
   
Ο καθολικός εμβολιασμός αναγκαίος από κάθε επιστημονική άποψη, μεταβλήθηκε απ’ την κυβέρνηση σε «υποχρεωτικότητα δια ροπάλου».  Μεταβλήθηκε δηλαδή από κοινωνική,  σε ατομική ευθύνη ακόμη και με επιβολή προστίμων, για να αποσοβηθεί έτσι η κρατική ευθύνη για την συνεχιζόμενη, ανελέητη υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των δομών της με μέσα και προσωπικό.  
 
Είναι ώρα να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και με τα σωματεία μας, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην απραξία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για το νέο σαρωτικό κύμα ακρίβειας. 

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί, να διατρανώσουμε το δίκαιο αίτημα για μόνιμη σταθερή δουλειά και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες  μας.
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-           Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
-           Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
-           Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισε η κυβέρνηση στη λογική «κόστους-οφέλους».
-           Να επιταχθούν, εκεί που απαιτείται οι ιδιωτικές δομές υγείας, ιδιαίτερα οι ΜΕΘ και τα διαγνωστικά κέντρα, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
-           Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.
-           Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αύξηση δρομολογίων.
-           Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού. Επιστημονική  στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
-           Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για τους εμβολιασμούς με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το πανεπιστήμιο, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου». 
-           Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
-            Να σταματήσουν οι κάθε λογής στοχοποιήσεις και πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών που ενοχλούν με την αγωνιστική δράση τους.
 
Στην σύσκεψη των σωματείων θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν  αγωνιστικές δράσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τοπικά σοβαρά κοινωνικά ζητήματα της Κέρκυρας (π.χ. αποζημιώσεις πλημμυροπαθών, ιδιωτικοποίηση λιμανιού Λευκίμμης κλπ.).
  
 Για την  Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Ο πρόεδρος                                          Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης                        Παγκράτη Πόπη