Τα προβλήματα της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας στη συνάντηση Αυλωνίτη - σπουδαστών

Τα προβλήματα της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας στη συνάντηση Αυλωνίτη - σπουδαστών

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ.Αυλωνίτης θα αναδείξει το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για νομοσχέδιο Τουρισμού

15
Ιανουαρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύναντησης που είχαν χθες εκπρόσωποι του Συλλόγου Σπουδαστών με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αυλωνίτη. Οι σπουδαστές μετέφεραν την αγωνία τους και την αβεβαιότητα που βιώνουν, καθώς εξακολουθεί η δομή να στερείται δ/ντη, προσωπικού, γραμματείας,ενώ ο Υπουργός Τουρισμού παρέπεμψε τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας στην αντίστοιχη της Ρόδου!

Όπως ενημερώνει ο κ.Αυλωνίτης:

«Το επιτελικό μπάχαλο των «αρίστων» αναδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο του από την, κατ΄ευφημισμό, λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, την οποία τώρα παραπέμπουν στη Ρόδο!!!» 
 
Για την αγωνία και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι σπουδαστές ενημέρωσαν σήμερα τον βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, οι κ.κ. Αίγλη Κολιωτάση και Νικολέττα Βλάσση, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας. 
 
Η Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού, συνεχίζει, με απίστευτη γελοιότητα, να στερείται δ/ντη, προσωπικού, γραμματείας (!!!), φιλοξενείται σε χώρο που παραχωρήθηκε στο Φαληράκι και ο οποίος δεν καλύπτει τις ανάγκες μιας δομής εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων που προδιαγράφουν την όδευση προς αναστολή της λειτουργίας της.  
 
Το Υπουργείο Τουρισμού αδιαφορεί εγκληματικά για την κατάσταση και αδυνατεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των σπουδαστών προκειμένου να μπορέσουν εγκαίρως να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους (μετάβαση στην Κέρκυρα, εξεύρεση στέγασης, ωράριο μαθημάτων). Και το αδιανόητο: αντί ο Υπουργός Τουρισμού να ενσκήψει στα προβλήματα που έχουν προκύψει για την εξεύρεση λύσης, παρέπεμψε τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας στην αντίστοιχη της Ρόδου!!! Το επιτελικό μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο!
 
Η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί δημιουργεί ομήρους, τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση για την απαξίωση ενός θέματος που έχει άμεση σχέση με την τουριστική εκπαίδευση και δημιουργεί σχολές δύο ταχυτήτων.
 
Ο βουλευτής Κέρκυρας και αν. Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναδείξει το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για νομοσχέδιο Τουρισμού, στο οποίο θα είναι εισηγητής, και θα καταθέσει Ερώτηση για το θέμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σπουδαστών της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, ώστε να αναδειχθεί το μέγεθος του σημαντικού ζητήματος και να δοθούν άμεσες λύσεις.