Άλλοι 42 μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί με κορωνοϊό στην Κέρκυρα

Άλλοι 42 μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί με κορωνοϊό στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκαν σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας.

14
Ιανουαρίου / 2022

Σύμφωνα με την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων καταγράφηκαν συνολικά 42 νέες μολύνσεις σε μαθητές και τέσσερις σε εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα θετικοί στον ιό βρέθηκαν 24 μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και άλλοι 18 μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια.

Η προσέλευση των μαθητών σήμερα στα σχολεία έγινε με αρνητικό self test, το τρίτο κατά σειρά που διενεργείται την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά την ανάπαυλα των εορτών.

Από την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ θα πραγματοποιείται δυο φορές, προ Τρίτης και Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής τα τμήματα σχολείων, όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα δεν χρειάστηκε να αναστείλουν την λειτουργία τους βάσει του πρωτοκόλλου 50% +1. Η πρώτη πάντως εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων έκλεισε με 318 κρούσματα σε μαθητές και 60 σε εκπαιδευτικούς, με την πλειονότητα αυτών να καταγράφονται την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ