Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την ανεργία στους νέους

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για την ανεργία στους νέους

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η υψηλή ανεργία των νέων είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εργασιακής απορρύθμισης που κατόρθωσαν οι Υπουργοί της ΝΔ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ:

13
Ιανουαρίου / 2022

Μια σειρά από αντεργατικούς νόμους έχουν οδηγήσει τους νέους να μην δουλεύουν αλλά κι όταν προσλαμβάνονται να υπαμείβονται για τα τυπικά τους προσόντα.
 
Η ΝΔ διευκόλυνε τις απολύσεις απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση να τις αιτιολογούν, κατήργησε μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις εργολαβίες, ενώ επιτίθεται διαρκώς στις συλλογικές συμβάσεις. Και να τα αποτελέσματα!
 
Η νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ στην εργασία έχει επιτείνει την επισφάλεια και έχει οδηγήσει σε μια νέα, πιο θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας στους ευρωπαϊκούς κόλπους. 
 
Το Νοέμβριο του 2021 η ανεργία των νέων μας ανήλθε στο 39,1%. Πάνω δηλαδή από ένας στους τρεις νέους και νέες βρίσκονται χωρίς εργασία. 
 
Είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξο όταν όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα που οι νέοι μας κάνουν το βήμα της επιστροφής στην πατρίδα.
 
Αν αυτό για την κυβέρνηση σημαίνει εθνικός σχεδιασμός για τη νέα γενιά, τότε είναι προφανές πως οι αρμόδιοι Υπουργοί της είναι ακατάλληλοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των νέων.