Τίποτα δεν πήρε η εστίαση από τον Σταϊκούρα

Τίποτα δεν πήρε η εστίαση από τον Σταϊκούρα

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της εστίασης.

Ο Βασίλης Βασιλάκης, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΣΕ, επισήμανε στην τηλεδιάσκεψη το μικρό εύρος της περασμένης, τουριστικής σεζόν και έτσι τη δεινότερη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις εστίασης των τουριστικών περιοχών και της Κέρκυρας.

12
Ιανουαρίου / 2022

ΑΘΗΝΑ. Σύσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/01/2022, με θέμα τα προβλήματα και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, ιδιαίτερα μετά τις επιπτώσεις από τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Έγινε εκτενής αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία και τις επιπτώσεις των αποφάσεων της Κυβέρνησης για το περιορισμό της διασποράς, που για άλλη μια φορά πλήττουν τον κλάδο.
Προτάθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας μια σειρά μέτρων, όπως αυτά αποφασίστηκαν από την Ολομέλεια των Προέδρων των πρωτοβάθμιων Σωματείων και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Κατά την συζήτηση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας επιφυλάχθηκε για λήψη οποιουδήποτε μέτρου, πριν το τέλος της εβδομάδας σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η φωτογραφία της στιγμής είναι κακή”.

Στην σύσκεψη από την πλευρά της Κυβέρνησης παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθ. Πετραλιάς και από την πλευρά της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Από την Κέρκυρα μετείχε ο Βασίλης Βασιλάκης.