Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή δυο νέων βρεφικών σταθμών στην πόλη της Κέρκυρας

Βρεφικός σταθμός
12 Ιανουαρίου 2022 / 13:07

Μέχρι τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις προσωπικού για όλες τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του νησιού από τον ΣΥΚΟΙΠΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πυρετώδεις είναι οι εργασίες για την λειτουργία των δυο νέων βρεφικών σταθμών στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Ωστόσο αν και η λειτουργία τους αναμένονταν νωρίτερα, η πανδημία και κάποια ζητήματα που ανέκυψαν με τις επισκευαστικές εργασίες και την περαιτέρω αποκατάσταση των υφιστάμενων χώρων που θα λειτουργούν πλέον με άλλη μορφή, παρέτεινε το άνοιγμά τους.

Οι δυο νέες δομές πάντως αναμένεται να δώσουν «ανάσα» σε δεκάδες οικογένειες που χρειάζονται στήριξη σε αυτόν τον τομέα. Η ίδρυσή τους αποφασίστηκε από τον διοίκηση του ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάστηκε για τις δομές αυτές, με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να μείνουν εκτός δωρεάν φιλοξενίας και αναγκαστικά είτε να οδηγηθούν σε ιδιωτικούς σταθμούς ή να μείνουν στο σπίτι.

Προσλήψεις

Όπως τόνισε στην «Ε» η Πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρία Ζερβού μέχρι τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του νομού Κέρκυρας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα απασχοληθούν στις νέες δομές.

Το ενδιαφέρον μάλιστα που καταγράφηκε είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς κατατέθηκαν 200 αιτήσεις για τις θέσεις βρεφονηπιοκόμων, βοηθών βρεφονηπιοκόμων, μαγείρων, καθαριστριών και εργοθεραπευτών. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σε σύντομο χρόνο οι δυο νέοι βρεφικοί σταθμοί θα αποδοθούν στην κοινωνία», τόνισε η κ. Ζερβού.

Οι δυο νέοι σταθμοί

Ειδικότερα ο ένας βρεφικός σταθμός θα λειτουργήσει σε ένα μέρος του κτιρίου που στεγάζεται το ΚΑΠΗ επί της οδού Ακαδημίας 3 με δυνατότητα φιλοξενίας έως 27 βρέφη. Ο Β’ Βρεφικός Σταθμός, όπως έχει ονομαστεί θα βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο από την υπάρχουσα δομή και θα έχει διαφορετική είσοδο.

Παράλληλα στον Γ’ Βρεφικό Σταθμό μετατράπηκε ο 4ος Παιδικός Σταθμός Κέρκυρας, επί της οδού Κολοκοτρώνη 23, δίπλα από το καινούριο Δικαστικό Μέγαρο, χωρητικότητας έως 34 βρέφη. Όπως διευκρίνισε η κ. Ζερβού αν και η πλατφόρμα των αιτήσεων εγγραφής στις δομές του ΣΥΚΟΙΠΑ είναι ανοιχτή, ωστόσο θα προηγηθούν οι αιτήσεις του προηγούμενου διαστήματος που είναι σε εκκρεμότητα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ