Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά στο τραπέζι η δημιουργία DMO στην Κέρκυρα, αυτή τη φορά από την τοπική ΝΔ

DMO
11 Ιανουαρίου 2022 / 12:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται η «παλιά ιστορία» της δημιουργίας Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια στο νησί των Φαιάκων

καθώς έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί και προβληθεί από όλους τους τουριστικούς φορείς ως σημαντική ανάγκη. Αυτήν την φορά την πρωτοβουλία ανέλαβε η τοπική οργάνωση της ΝΔ (ΔΕΕΠ).

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια προσπάθεια είχε συμφωνηθεί να υλοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του 2ου συνεδρίου για τον κερκυραϊκό τουρισμό αείForum, τον Οκτώβριο του 2018. Τότε είχαν υπογράψει σχετικό  μνημόνιο συνεργασίας η τοπική ένωση τουριστικών γραφείων (AOCTA) και η Πανελληνια Οργάνωση Τουριστικών Πρακτόρων (FedHATTA). Συμβαλλόμενοι επίσης στο ίδιο πλαίσιο, ήταν ο Δήμος Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. 
Η συζήτηση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμο και Περιφέρεια), ενώ σχετική δέσμευση έχει υπάρξει και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η ΔΕΕΠ ΝΔ  Κέρκυρας μέσω της Επιτροπής Τουρισμού εγκαινίασε σήμερα μια σειρά συσκέψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού της Κέρκυρας.  Σκοπός των συσκέψεων είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής η οποία θα θέσει τις βάσεις για την βιώσιμη δημιουργία του DMO τον οποίο η Κέρκυρα θα κληθεί να υλοποιήσει στο άμεσο μέλλον.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ αναφέρει: «Η σημερινή σύσκεψη με τον πρόεδρο της AOCTA  Σπύρο Χαλικιόπουλο κατέδειξε πλήρη ταύτιση απόψεων για το μέλλον του προορισμού, ενώ υπήρξε συμφωνία για τις στοχευμένες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλοι (ΟΤΑ και εμπλεκόμενοι φορείς), προκειμένου να αναβαθμιστεί η Κέρκυρα ως τουριστικός προορισμός και να καταστεί πρωτοστάτης της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

Η ΔΕΕΠ κατέγραψε τις προτάσεις της AOCTA, τις οποίες θα επεξεργαστεί η Επιτροπή Τουρισμού και  θα προβεί σε προτάσεις υλοποίησής τους ως μέρος του ολοκληρωμένου Στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης που θα αποτελέσει και την υπερκομματική πρόταση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας για την μακροχρόνια ευημερία της Κέρκυρας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανδρέας Μέριανος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η ΔΕΕΠ στην τοπική κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού, Στέφανος Δημουλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συσκεψη και τόνισε ότι ένα από τα σημεία πλήρους ταύτισης απόψεων με την AOCTA, και μείζονος σημασίας για την ΔΕΕΠ, αποτελεί η αρμονική σύμπραξη των ΟΤΑ με τον Ιδιωτικό τομέα ούτως ώστε να υπάρξει  υλοποίηση σχεδιασμών».

Στην σύσκεψη, πέραν του Αντιπρόεδρου ΔΕΕΠ Ανδρέα Μέριανου και Τομεάρχη Τουρισμού Στέφανου Δημουλή, συμμετείχαν και οι Παναγιώτης Καλόγερος (Τομεάρχης Εργαζομένων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα), Γεράσιμος Χαραλαμπόπουλος (Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Κεντρικής Κέρκυρας), ο Πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Γιώργος Λυκαύγης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ