Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζερβού: Δόθηκαν 200 επιπλέον self test σχολεία του Δήμου Κεντρ. Κέρκυρας

Μαρία Ζερβού
11 Ιανουαρίου 2022 / 09:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεση συμβολή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων

στον Δήμο με την προμήθεια και διάθεση ποσότητας self test μέσω των Σχολικών Επιτροπών.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας μετά και από σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ προς όλους τους Δήμους της χώρας, προχώρησε εγκαίρως πριν την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, στην παροχή 200 επιπλέον self test στις Σχολικές Επιτροπές προκειμένου, εφόσον απαιτούνταν, να χορηγηθούν δωρεάν στους μαθητές.

Όπως ενημερώνει η αρμόδια εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού, οι Σχολικές Επιτροπές είχαν ήδη ως απόθεμα 800 self test (400 η Πρωτοβάθμια και 400 η Δευτεροβάθμια) στα οποία προστέθηκε η επιπλέον παροχή από το Δήμο.

Σε ό,τι αφορά την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  η κ. Ζερβού επεσήμανε ότι όλο το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ο μηχανισμός του Δήμου βρισκόταν και παραμένει σε ετοιμότητα μετά και από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα νέα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και ως εκ τούτου, αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας και είδη απολύμανσης βρίσκονται σε επάρκεια σε όλα τα σχολεία.

Η εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Παιδείας τόνισε ότι σύμφωνα και με τις οδηγίες της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, η συνεργασία με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και η συνεννόηση και επαφή με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι συνεχής προκειμένου αν παρουσιαστούν ελλείψεις ή επιπρόσθετες ανάγκες να υπάρξει άμεση μέριμνα.

Η κ. Ζερβού επεσήμανε τέλος ότι η διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών παραμένει στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.