Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το προεδρείο του περιφερειακού. Η Οικονομική Επιτροπή

πιν
09 Ιανουαρίου 2022 / 18:02

Ο Ν. Μουζακίτης συνεχίζει τη θητεία του στην προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με τα αναμενόμενα και χωρίς εκπλήξεις τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και στις εκλογές του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων νήσων.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Ν. Μουζακίτης με πρόταση της περιφερειάρχη. Αντιπρόεδρος ο Αλ. Μιχαλάς με πρόταση Γαλιατσάτου και γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου η Ο. Καρδακάρη πρόταση Σπ. Σπύρου.

Από την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προεδρείου απείχαν οι παρατάξεις «ΛΑ.ΣΥ.» και «Ανυπότακτο Ιόνιο», ενώ απούσες ήταν οι παρατάξεις «Ελληνική Αυγή» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

Ως ανεξάρτητος ψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Ποζίδης, του οποίου η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» ανακοινώθηκε στο σώμα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Οικονομική Επιτροπή

Ύστερα και από το αποτέλεσμα της κυριακάτικης ψηφοφορίας στην Επιτροπή εξελέγησαν οι Αρμενιάκος, Ορφανουδάκης, Χαλικιάς, Σκούρτης, Γκισκίνης και Ροντογιάννης.

Στη θέση της προέδρου ορίστηκε από την Περιφερειάρχη, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Κατερίνα Μοθωναίου,



ενώ οι δύο αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι επίσης επελέγησαν από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ως μέλη, είναι οι Κώστας Ζορμπάς και Σταύρος Τραυλός, αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κέρκυρας και Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, αντίστοιχα.