Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογή νέων προεδρείων στην αυτοδιοίκηση: Δ. Μεταλληνός και Ν. Μουζακίτης παραμένουν

Εκλογή
05 Ιανουαρίου 2022 / 14:40

Η 9η Ιανουαρίου 2022 είναι η ημερομηνία εκλογής των προεδρείων και των επιτροπών (οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής), για το δεύτερο μέρος της αυτοδιοικητικής θητείας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στις 10 το πρωί. Η εκλογή μελών νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα γίνει δια ζώσης στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας. 

Όπως δήλωσε στην "Ε" η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, η δική της πρόταση θα είναι ξανά ο νυν Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ενώ έχει ζητηθεί και από τις άλλες παρατάξεις να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τόσο για το προεδρείο, όσο και για τα όργανα της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν και οι εκλογές προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.  Ο νυν πρόεδρος Νίκος Μουζακίτης δήλωσε στην "Ε", ότι η θητεία του θα ανανεωθεί στην "κεφαλή" του προεδρείου - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και στη δεύτερη περίοδο της παρούσας Περιφερειακής θητείας. 

Η 9η Ιανουαρίου 2022 ορίστηκε ρητά με πρόσφατη (30/12/21) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ως η ημερομηνία εκλογής των προεδρείων και των επιτροπών (οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής), για το δεύτερο μέρος της αυτοδιοικητικής θητείας. Η θητεία των εκλεγμένων οργάνων για την πρώτη περίοδο, λήγει την προηγούμενη της εκλογής των νέων, ήτοι την 8η Ιανουαρίου 2022. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ