Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Επιπλέον 670.000 ευρώ στους Δήμους της Κέρκυρας για τις ζημιές του «Μπάλλου»

Στέλιος Πέτσας
04 Ιανουαρίου 2022 / 13:30

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι εγκρίθηκε η δεύτερη δόση χρηματοδοτήσεων

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση εργασίας με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
 
Κατά την συνάντηση, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι εγκρίθηκε σήμερα η δεύτερη δόση χρηματοδοτήσεων, ύψους 670.000 Ευρώ προς τους τρεις Δήμους της Κέρκυρας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία «Μπάλλος». Συγκεκριμένα, στους Δήμους Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας αντιστοιχούν από 300.000 Ευρώ, ενώ ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα λάβει 70.000 Ευρώ. Ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τον Υπουργό επισημαίνοντας ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την συγκεκριμένη κακοκαιρία ήταν πολύ μεγάλες. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα υπάρξουν και άλλες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, κυρίως προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 
Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών την επίσπευση έγκρισης των αιτημάτων των Δημάρχων της Κέρκυρας που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ζήτησε συγκεκριμένα, κατά την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου, να αποδεσμευθούν τα κονδύλια τα έργα αγροτικής οδοποιίας των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ύψους άνω των 3 εκατ. Ευρώ, όπως και τα έργα σχολικής στέγης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι προωθούνται τα έργα αστικής ανάπλασης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.
 
Επίσης, ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε από τον κ. Πέτσα να καθορίσει την νέα ημερομηνία επίσκεψής του στην Κέρκυρα, η οποία προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο.