Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιλογή πολλών Κερκυραίων για τα κλιμάκια της Εθνικής

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
27 Δεκεμβρίου 2021 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μια μεγάλη παράδοση έχει δημιουργήσει η Κέρκυρα στο Χάντμπολ, σε ότι αφορά την επιλογή αθλητών για τις εθνικές ομάδες.

ΑΘΗΝΑ.  Μια μεγάλη παράδοση έχει δημιουργήσει η Κέρκυρα στο Χάντμπολ, σε ότι αφορά την επιλογή αθλητών για τις εθνικές ομάδες. Δεκάδες αθλητές του Φαίακα, παιδιά που ξεκίνησαν και ανδρώθηκαν στα χέρια του κ. Νίκου Πέρρου, του ανθρώπου που έφερε και έκτισε σε γερές βάσεις το χάντμπολ στο νησί μας. Ενός ανθρώπου που συνεχίζει να δημιουργεί και να αναδεικνύει νέα παιδιά ικανά να φορέσουν το Εθνόσημο στο στήθος και να τύχουν όλων των ευεργετημάτων από αυτό (πριμοδοτήσεις για είσοδο σε ΑΕΙ ή στο Δημόσιο κλπ).

Ο κ. Ν. Πέρρος είναι και τεχνικός Σύμβουλος ανάπτυξης και έκανε τις επιλογές του, έτσι επίλεκτοι Αθλητές κάτω 15 ετών από ΒΔ Ελλάδα, ήτοι Κέρκυρα Ιωάννινα Άρτα και Αγρίνιο, βρέθηκαν στην Σαλαμίνα 22-23 και 24 Δεκέμβρη. Ήταν το 1ο κλιμακιακό τουρνουά  για επίλεκτους αθλητές από όλη την Ελλάδα, έγινε σε δυο γκρουπ Βορράς, Νότος με τα παιδιά της ΒΔ Ελλάδας να πηγαίνουν με στο γκρουπ του «Νότου».    

 Από την Κέρκυρα επιλέχθηκαν από τον Τεχνικό Σύμβουλο ανάπτυξης της ΟΧΕ κ. Ν. Πέρρο οι Κούρκουλος Κ., Γκιόκας Π., Γκιόκας Γ., Σκορδίλης Παντ. του ΚΓΣ και Δελλής Ν., Κυπριώτης Χ., Πανάρετος Χ., Γαγάκας Φ. , Χονδρογιάννης Γ.  απο ΑΟ Φαίακα.  Ακόμη 4 επίλεκτοι δεν συμμετείχαν από Κέρκυρα και 2 από Γιάννενα, κύρια για λόγους υγείας, γεγονός που στην επόμενη διοργάνωση θα καλεστούν, αφού έως τότε θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του κ. Πέρρου.  Επίσης 4 αθλητές (δυο από Κέρκυρα: Αυλωνίτης Ο. και Δελαπόρτας Χ.  και δυο από Ιωάννινα: Λαγός Χ. και Καππής Δ.) συμμετείχαν στο αντίστοιχο τουρνουά Κάτω των 13 ετών που διεξήχθη σε Αίγιο και Ακράτα.

 «Πετυχημένες διοργανώσεις από κάθε άποψη… και όσον αφορά την όλη διοργάνωση, ένα δύσκολο εγχείρημα σε καταστάσεις μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας αλλά και όσον αφορά την ποιότητα τω αθλητών που να σημειώσουμε για πάνω από ένα χρόνο δεν έχουν αγωνιστικές εμπειρίες» δήλωσε ο κ. Πέρρος  και συνεχίζει «... πρέπει αθλητές, σύλλογοι, γονείς-κηδεμόνες να κάνουν υπερβάσεις έτσι ώστε να έχουμε στην περιοχή μας και ποσοτικό και ποιοτικό αποτέλεσμα τα επόμενα 4 χρόνια. Κέρκυρα και Γιάννενα βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η Άρτα μπορεί και πρέπει να μπει και πάλι σε αναπτυξιακό δρόμο. Μια Άρτα με τεράστια παράδοση στο χάντμπολ. Το δε Αγρίνιο θα πρέπει να λύσει προβλήματα όπως αυτό του γηπεδικού και του στελεχιακού δυναμικού. Χρειάζονται προπονητές με μοναδικό μέλημα την Ανάπτυξη, με μακροπρόθεσμους στόχους, τουλάχιστον πενταετίας. Κουραστικό μεν, αποδοτικό και δοκιμασμένο δε... Πρέπει να αναφέρω ... την άψογη οργάνωση και φιλοξενία των παραγόντων στην Σαλαμίνα με τα καταπληκτικά καταλύματα, το πλούσιο και ποιοτικό φαγητό, το ακριβέστατο στις μετακινήσεις ΚΤΕΛ Σαλαμίνας και φυσικά την φιλοξενία στο κλειστό γυμναστήριο».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια