Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ετήσιο εορταστικό δείπνο της ΑΧΕΠΑ στα παιδιά του σπιτιού Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κέρκυρας

ΑΧΕΠΑ
22 Δεκεμβρίου 2021 / 11:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το ετήσιο εορταστικό δείπνο που παραθέτει το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας

στα παιδιά του σπιτιού Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κέρκυρας. Στον Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον του ξενοδοχείου Corfu Palace, με παρόντα τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κύριο Φωκά, τα παιδιά απόλαυσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ζωντανή μουσική που μας προσέφερε αφιλόκερδός ο πιανίστας  Κώστας Κατωμέρης και ένα ειδικό μενού για αυτά όπως επιμελήθηκαν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου.

Μέλη του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας με τις οικογένειές τους, αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και τους συνοδούς τους, είχαν δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο μαζί τους αφού μέσα από τις συνεχείς κοινές τους συνευρέσεις οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους είναι πολύ έντονοι.

Η ολοκλήρωση του γεύματος βρήκε τα μέλη των ΑΧΕΠΑ και τα παιδιά να ανανεώνουν το επόμενο ραντεβού τους σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα και τον πρόεδρο του τμήματος της Κέρκυρας να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Φωκά για την συνεχή του προσφορά καθώς και τον διευθυντή του ξενοδοχείου Corfu Palace και ιδρυτικό μέλος του τμήματος της Κέρκυρας Αλέξανδρο Ανεμογιάννη για την προσωπική του επιμέλεια και στήριξη στη δράση του τμήματος.

Παράλληλα το τμήμα της Κέρκυρας συνεχίζει τις δραστηριότητές του με έμφαση την εκπαίδευση που αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες της οργάνωσης και αναφέρεται στο ακρωνύμιο της. Αντιλαμβανόμενο τη δυσκολία από τη μια του να υπάρχουν ειδικότητες εκπαιδευτικών σε πολύ μικρά δημοτικά σχολεία με ελάχιστους μαθητές αλλά και την ουσιαστική ανισότητα που δημιουργείται στα παιδιά που φοιτούν σε αυτά από την έλλειψη αυτή, ξεκίνησε δειλά-δειλά την περσινή χρονιά μια εξωσχολική προσπάθεια διδασκαλίας των μαθητών αυτών που ήδη έχει αποδώσει καρπούς και συνεχώς αναπτύσσεται ιδιαίτερα στα διαπόντια νησιά.

Έτσι, σε συνεργασία με το Ωδείο Κέρκυρας και το καλλιτεχνικό του διευθυντή Κίμωνα Χυτήρη, επίσης ιδρυτικό μέλος του τμήματος, η καθηγήτρια του Ωδείου και μαέστρος χορωδιών Αγάθη Κοσκινά διδάσκει μουσική στους μαθητές των σχολείων Ερείκουσας και Μαθρακίου προσφέροντάς ψυχαγωγία και μόρφωση ενώ, υπό την επίβλεψη του ομότιμού καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλος των ΑΧΕΠΑ Νίκου Παπαδημητρίου η επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος ξένων γλωσσών Ντάφου Μαρία διδάσκει αγγλικά στους μικρούς μαθητές.

Το τμήμα, όπως και κατά τη προεδρεία του Νίκου Δημητρόπουλου υλοποίησε, έχει ακόμα τη δυνατότητα να προσφέρει στους μαθητές μαθήματα γαλλικών, πληροφορικής, κλασσικού χορού και καλλιτεχνικών πάντα με την εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών των κλάδων αυτών, σε εξωδιδακτικές ώρες και με την αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών των μικρών σχολείων.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησης των μαθημάτων από το τμήμα της Κέρκυρας και σε άλλα νησιωτικά σχολεία όπως τα σχολεία της Ηρακλειάς, της Δονούσας, της Θύμαινας, της Σχοινούσας για τα οποία υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.