Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία Αυλωνίτη στη Βουλή για το σ/ν Υπ.Τουρισμού

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
21 Δεκεμβρίου 2021 / 15:43

Τι είπε ο Βουλευτής για το Ναυάγιο Ζακύνθου, το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας αλλά και για τα ζητήματα του τουριστικού κλάδου

ΑΘΗΝΑ. Τις ευθύνες για την πλήρη απόκρυψη της τροπολογίας που τελικά, κατέθεσε το Υπουργείο Τουρισμού μετά το πέρας της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου αναφορικά με την πρόθεση εκμετάλλευσης του Ναυαγίου της Ζακύνθου, επέρριψε ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης Πρότυπων Προορισμών.
  
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε επανειλημμένα από τον Υπουργό Τουρισμού εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η τροπολογία αυτή στις διατάξεις του νομοσχεδίου λέγοντας ταυτόχρονα «Ποιος σας ανάγκασε να πάρετε πίσω την εταιρεία, που ούτως ή άλλως την απορρίπτουμε, και να καταθέσετε τούτη την απαράδεκτη, πρόχειρη, ανερμάτιστη και κυρίως προσβλητική για τη Ζάκυνθο τροπολογία για τη σύσταση της νομικά περίεργης αυτής επιτροπής;».
 
Ο κ. Αυλωνίτης επέμεινε πως το νομικό αυτό κατασκεύασμα-μόρφωμα της τροπολογίας προσβάλλει την τοπική κοινωνία και το λαό της Ζακύνθου, την Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία  υποστηρίζοντας παράλληλα πως υπάρχει σαφής  κίνδυνος κατάρρευσης των πρανών και διάλυσης του Ναυαγίου αλλά και ανάγκη συντήρησης και κατασκευής διόδων πρόσβασης στο Ναυάγιο.
 
Επιπρόσθετα, είπε πως «Ό,τι κάνετε το κάνετε κοιτάζοντας προς τα πάνω, προς τα ορεινά εκεί που διαδραματίζεται το μεγάλο σκάνδαλο της επένδυσης με τις κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες των εμπλεκομένων μερών», ενώ ζήτησε επιτακτικά από τον κ. Κικίλια να εμπιστευτεί την τοπική αυτοδιοίκηση και να της δώσει τη δυνατότητα να προστατέψει το ναυάγιο.
 
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγόρησε τον Υπουργό Τουρισμού πως προχωρά σε πιο εύπεπτο σχήμα για να απορροφηθούν οι κοινωνικοί και εκκλησιαστικοί κραδασμοί, ενώ ρώτησε σε έντονο ύφος σε ποιους πειθαρχεί ο ίδιος λέγοντας συγκεκριμένα «Σε ποιους χρωστάτε κάτι και τρέχετε και δεν φτάνετε; Δεχθείτε εν τέλει, αφού δεν συμφωνείτε με τον ίδιο σας τον εαυτό, δηλαδή με τούτο το νομοσχέδιο, να φτιάξουν η τοπική αυτοδιοίκηση, η Μητρόπολη, οι άνθρωποι τουρισμού και η κοινωνία μια εταιρεία, να δουλέψουν και να προστατέψουν το ναυάγιο για να συνεχίσει να ζει από αυτό πλήθος κόσμου και να φέρνει λεφτά στην τοπική οικονομία».
 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, μίλησε για το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας γύρω από τη λειτουργία του οποίου και την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού έχουν διατυπωθεί πολλές δεσμεύσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί σε κανέναν βαθμό με τον κίνδυνο πλέον υπολειτουργίας του να είναι υπαρκτός, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Το Φεβρουάριο δεν θα έχει καν Διευθυντή, αφού ο μόνος μόνιμος είναι ο διευθυντής που ήδη παραιτήθηκε για αυτό το λόγο. Δεσμευτείτε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.