Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ για το Ναυάγιο της Ζακύνθου

ΑΝΑΣΑ
20 Δεκεμβρίου 2021 / 10:32

«Η σύγχυση (νομοθετική και πολιτική) της κυβέρνησης και η σταθερότητα της κ. Κράτσα»

Η ανακοίνωση:

Σε σύγχυση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την περίπτωση της περιοχής του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο. Από την «μεγάλη ιδέα» της ίδρυσης της Ναυάγιο Α.Ε. που «όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει», ιδέα που αποθεώθηκε από συγκεκριμένα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, κατέληξε, μέσω νυκτερινής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, να παραδίδει  τις τύχες του αξιοθέατου σε μια... Επιτροπή!

Το «σβήσε-γράψε» της κυβέρνησης οφείλεται αφ’ ενός στην μεγάλη πίεση που δέχτηκε από την αποκάλυψη των σχεδίων της για την παράδοση του αξιοθέατου στις ορέξεις ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, γεγονός που έχει μεγάλο πολιτικό και εκλογικό κόστος για την ΝΔ, και αφ’ ετέρου στην προσπάθειά της να μην αποστεί από τις υποσχέσεις που είχε δώσει και τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει στα πολυποίκιλα αυτά συμφέροντα.

Η νυχτερινή τροπολογία έρχεται για να καταλαγιάσει τις ανησυχίες των υμνητών της Ναυάγιο Α.Ε. και ταυτόχρονα  να αποκρούσει την κοινή προσπάθεια Δήμου και Μητρόπολης να αναλάβουν την ευθύνη της διαχείρισης της περιοχής. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση συνεπικουρείται από ετερόκλητες ομάδες δημοτικών συμβούλων που με την αποχή τους εμποδίζουν συνειδητά την διεξαγωγή  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου, ώστε να μην αποφασισθεί η ίδρυση φορέα διαχείρισης με τοπική διάσταση.

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε την συνεπή με τα «πιστεύω» της στάση της περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:
  • Στον Χάρο, στην Pimana και στον εμίρη, λέει ναι.
  • Στην Ναυάγιο ΑΕ του Θεοχάρη, λέει ναι.
  • Στην Επιτροπή του Κικίλια, πάλι ναι.
Και σε ό,τι άλλο θα πει ναι, φτάνει να εμποδιστεί η ανάληψη της διαχείρισης από την τοπική κοινωνία μέσω των θεσμικών της εκπροσώπων και έτσι να εκπληρωθεί ο χρησμός της για «τύχη αγαθή» της Ζακύνθου.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους φορείς αυτοδιοίκησης, την εκκλησία, τα κινήματα και τους απλούς πολίτες για την προστασία του αξιοθέατου και την διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του επ’ ωφελεία του Ζακυνθινού λαού και της ευημερίας του.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
Γαβαλάς Τηλέμαχος
Γαλιατσάτος Σπύρος
Δρακουλόγκωνας Παναγής
Καραΐσκος Θανάσης
Μιχαλάς Αλέκος
Μπάστας Διονύσης
Σταμούλης Κυριάκος
Χαλικιάς Θεόδωρος