Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Πέρρος: Από το λεωφορείο στον αγωνιστικό χώρο

Χάντμπολ Κερκυραϊκός
14 Δεκεμβρίου 2021 / 20:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα κορασίδων- νεανίδων του Κερκυραϊκού που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα γυναικών της Α2,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα κορασίδων- νεανίδων  του Κερκυραϊκού που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα γυναικών της Α2, σαν στόχο έχει την καλύτερη προετοιμασίας της για τα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος  όπου είχε βρεθεί τις δυο τελευταίες χρονιές. Παράλληλα δε μια πορεία που θα την έδινε την 1η θέση στο όμιλο και τη δυνατότητα να πάει στα μπαράζ, θα ήταν το καλύτερο για την νεανικότατη ομάδα.

Έχοντας αντιπάλους τον ΑΟΑ Καστοριάς, τον ΑΟ Ιωαννίνων, έχει καταφέρει ο ΚΓΣ να είναι δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά με ματς λιγότερο, αν και στο ματς της περασμένης Κυριακής στην Καστοριά, που πήγε αυθημερόν,  έχασε με 25-18, έχει τη δυνατότητα να πατήσει κορυφή. Το ότι το ταξίδι στην Καστοριά αυθημερόν επηρεάζει την αγωνιστική επίδοση των κοριτσιών, είναι γεγονός, όπως και ότι τα οικονομικά δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο.

Ο άνθρωπος που πέντε χρόνια πριν δημιούργησε το τμήμα χάντμπολ του ΚΓΣ, ο κ. Νίκος Πέρρος (αυτός πριν 40 χρόνια είχε φτιάξει και τον Φαίακα), είναι και προπονητής και συντονιστής των τμημάτων ανδρών και γυναικών. Για την ήττα στην Καστοριά και τους στόχους της επομένης μέρες δήλωσε:

 «… τα κορίτσια μας ήταν σαφώς επηρεασμένα από το πολύωρο ταξίδι. Από το λεωφορείο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να αγωνιστούν. Έτσι στο 15 λεπτό το σκορ ήταν 8-1  υπέρ της γηπεδούχου, με το ημίχρονο να λήγει 13-10 μετά την σχετική αφύπνιση της ομάδας μας.  Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο μεταξύ μας παιγνίδι τον Ιανουάριο. Ως τότε έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η επόμενη φάση. Εκεί θα αντιμετωπίσουμε 4 ομάδες από Βέροια, Θεσσαλονίκη , Αμύνταιο, όπου θα είναι και το crush test  της δυναμικής μας σαν Κερκυραϊκό γυναικείο χάντμπολ».

Το εγχείρημα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κέρκυρα, από τη στιγμή που η γυναικεία ομάδα του Φαίακα φέτος δεν κατέβηκε  στο πρωτάθλημα και ο ΚΓΣ εκπροσωπεί το νησί μας στον κομμάτι αυτό. Ο χρόνος θα δείξει, αν και η εκτίμησή μας είναι ότι όσα έχει πετύχει ο ΚΓΣ κάτω από τις οδηγίες του κ. Ν. Πέρρου είναι πέρα των προσδοκιών, είναι σπουδαία τα επιτεύγματα  και δείχνει ποιότητα και μεθοδικότητα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια