Σύσκεψη συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας, ενόψει ακραίων καιρικών συνθηκών

Σύσκεψη συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας, ενόψει ακραίων καιρικών συνθηκών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

10
Δεκεμβρίου / 2021

ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την οποία συγκάλεσε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου καθώς τα επόμενα δύο 24ωρα αναμένονται στο νησί μας ακραία καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι και έντονη βροχόπτωση).

Μάλιστα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο την εγρήγορση, τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την προβλεπόμενη κακοκαιρία και επισημάνθηκε ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς θα βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα.

Στη διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της ΔΕΔΔΗΕ, της Δασικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.