Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλινοσκεπάσματα και ρούχα στους κρατούμενους από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
10 Δεκεμβρίου 2021 / 15:10

40 κλινοσκεπάσματα και 10 κιβώτια με ρουχισμό και υποδήματα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στις Γωνιές Ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης Κέρκυρας έκαναν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη, ενόψει των Αγίων ημερών των εορτών.

Τους καλωσόρισαν η Δ/ντρια  Λαμπρινή Σταύρου, ο αναπληρωτής διευθυντής αρχιφύλακας Κώστας Αλεξάκης και ο Κυριάκος Κωλέσης, διδάκτωρ κοινωνιολογίας, διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας Φυλακών Κέρκυρας.  
Παρέδωσαν με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γεώργιο Μαυρόπουλο, 40 κλινοσκεπάσματα και 10 κιβώτια με ρουχισμό και υποδήματα σε άριστη κατάσταση για τους τροφίμους του καταστήματος, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στις Γωνιές Ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο.
 
Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από τη διεύθύντρια για τη λειτουργία του καταστήματος κράτησης για τις δυσκολίες αλλά και τις ελλείψεις που έχουν.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το σημαντικό σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί τέσσερα χρόνια σε ένα καλαίσθητο, σύγχρονο και εντυπωσιακά φωτεινό χώρο αλλά και το θαυμάσιο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, δημιουργώντας υποδειγματικό κλίμα για την εκπαίδευση των κρατουμένων.

Το 2ο Σ.Δ.Ε. Κέρκυρας ιδρύθηκε με Φ.Ε.Κ. τον Αύγουστο του 2017 και  τότε αποσπάστηκαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί στον χώρο αυτό.

Το κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ολοκλήρωσε την επίσκεψη με την ξενάγηση  στο χώρο μαθημάτων αλλά και στη βιβλιοθήκη, της οποίας ιδρυτικό στέλεχος ήταν ο νυν δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, τότε δήμαρχος Θιναλίων, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στην εξέλιξη της βιβλιοθήκης έχει συμβάλλει τα μέγιστα ο δικηγορικός σύλλογος Κέρκυρας.
 
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, εξήρε το σημαντικό έργο και την πρόσφορά όλων και υποσχέθηκε την ανανέωση της επίσκεψης. Διαβεβαίωσε δε, ότι η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας  θα είναι αρωγός σε κάθε κοινωνικό θέμα που αφορά στη λειτουργία του  κατάστημα κράτησης.

Συνεχάρη δε τη Διευθύντρια και όλο το προσωπικό για το δύσκολο έργο που συντελούν σε ειδικές συνθήκες εργασίας, αφού το κατάστημα κράτησης χαρακτηρίζεται υψίστης ασφαλείας, με μεγάλο αριθμό κρατουμένων και πολλές ιδιαιτερότητες.