Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χωματερή» σε απόσταση αναπνοής από το δημοτικό Σχολείο Αγ. Ματθαίου

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
10 Δεκεμβρίου 2021 / 12:54

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: «Κυριακή πρωί πιάνει δουλειά ο εργολάβος».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κλοιό σκουπιδιών εξακολουθούν να βρίσκονται ολόκληρες περιοχές στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας ακόμη και σήμερα, παρότι την περασμένη εβδομάδα ανανεώθηκε η σύμβαση με τον εργολάβο για την αποκομιδή τους.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νότιας Κέρκυρας Αντώνη Βλάσση, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορες περιοχές συνολικά περί τους 100-150 τόνους σκουπιδιών, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες με προσωπικό ασφαλείας και τα λίγα απορριμματοφόρα που διαθέτει ο Δήμος για την απομάκρυνσή τους. Εκτίμησε δε ότι η κατάσταση θα αλλάξει από την Κυριακή που θα αναλάβει ο εργολάβος και η αποκομιδή όλων των σκουπιδιών θα έχει ολοκληρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μέσα σε μια εβδομάδα. «Από τότε που έγινε η προσφυγή του κ. Γκούση στην Επιτροπή του άρθρου 152 τα σκουπίδια έμειναν στο δρόμο. Χρησιμοποιούμε προσωπικό ασφαλείας και δικά μας απορριμματοφόρα για να απομακρύνουμε σκουπίδια έξω από εκκλησίες , σχολεία κ.α.», τόνισε ο κ.Βλάσσης.

Διευκρινίζεται πάντως, ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣΥΝ Νίκος Γκούσης, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ευθύνεται για την διακοπή της μεταφοράς τονίζοντας ότι ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης αποποιείται τις ευθύνες και τις φορτώνει στην αντιπολίτευση.

Σε χωματερές
Ωστόσο εδώ και ένα μήνα περίπου αρκετές περιοχές του δήμου έχουν μετατραπεί σε χωματερές από τα σκουπίδια που έχουν ξεχειλίσει από τους κάδους δημιουργώντας βουνά σκουπιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τον κ.Βλάσση μεγάλες εστίες έχουν δημιουργηθεί στον Αγ.Ματθαίο, στους Βουνιατάδες, στον Κάβο, στα Μωραΐτικα, στην Παυλιάνα και στο Πεντάτι.


  Βουνιατάδες

Απελπιστική η κατάσταση

Οι φωνές διαμαρτυρίας πάντως μέρα με την μέρα πυκνώνουν. Στον Αγ.Ματθαίο, για παράδειγμα, σε απόσταση 30 μέτρων από τα σκουπίδια βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, ενώ 100 μέτρα πιο κάτω ο Παιδικός Σταθμός. 


  Δημοτικό σχολείο Αγίου Ματθαίου

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Έχουν να μαζέψουν τα σκουπίδια πάνω από μήνα. Ο αέρας και η βροχή φέρνει τα σκουπίδια μέχρι το προαύλιο του σχολείου μας», τόνισε στην «Ε» η δασκάλα Σουλτάνα Φαβίτα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ