Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έφυγε» ο Κερκυραίος ζωγράφος Κώστας Γραμμένος

Κώστας Γραμμένος
09 Δεκεμβρίου 2021 / 15:06

Συλλυπητήριο σημείωμα της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη θρηνεί την απώλεια του κερκυραίου ζωγράφου Κώστα Γραμμένου. Ο Κώστας Γραμμένος ήταν ένας ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης με μεγάλη αγάπη για τα εικαστικά και την φύση. Ο ίδιος διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, λαμβάνοντας αναμνηστική πλακέτα το 2019 για την αξιέπαινη προσφορά του από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Τα έργα του αποτελούν μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά  για το νησί μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
 
Ο Κωνσταντίνος Γραμμένος γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1936. Μετά το Λύκειο σπούδασε γραμμικό σχέδιο στη Σχολή Καποδίστρια. Ασχολήθηκε με επιτυχία με τον κλασικό αθλητισμό και αργότερα με τις καταδύσεις. Παράλληλα στο στρατό υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός, σε μια περίοδο τελέσεων μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων.

Όλες αυτές οι εμπειρίες τον έφεραν πιο κοντά στη φύση, την οποία πάντοτε αγαπούσε. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε σε μεγάλη ηλικία. Σ' αυτό τον βοήθησε με τις γνώσεις του ο ζωγράφος και φίλος του Σπύρος Φρόνιμος (1949-2012) και η Αλεξάνδρα Μεταλληνού, με την προβολή του έργου του στο περιοδικό Σπερατζάδα τσου Κορφούς.

Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιλέγοντας κυρίως να αναδείξει μέσα από τα έργα του την ομορφιά της φύσης και του ελληνικού πολιτισμού. Είναι μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης (ΕΙ.Κ.Ε.) και έχει διατελέσει μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.
 
Ο ιδρυτής Μιχαήλ Άγγελος Βραδής
το Δ.Σ. και η Καλλιτεχνική Επιτροπή
της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης