Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θύμα των ανατιμήσεων το «ταπεινό» σουβλάκι

Ανατιμήσεις
09 Δεκεμβρίου 2021 / 13:58

Τα 2,80 ευρώ φτάνει πλέον η τιμή της τυλιχτής πίτας στα ταχυφαγεία της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Θύμα» των γενικών ανατιμήσεων των προϊόντων έπεσε ακόμη και το σουβλάκι, το εθνικό φαγητό των Ελλήνων, το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε μια φτηνή και γρήγορη λύση για πολλούς. Ήδη στα ταχυφαγεία της Κέρκυρας, οι τιμές έχουν αυξηθεί στα προϊόντα από 0,20 – 0,30 ευρώ, όπως επισημαίνει στην «Ε» το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ και ταμίας του Δ.Σ της ΟΕΒΕΚ, Βασίλης Βασιλάκης.

«Έχουν γίνει ήδη αυξήσεις σε αρκετά μαγαζιά της Κέρκυρας, λόγω των γενικών ανατιμήσεων σε άλλα προϊόντα, όπως είναι η ενέργεια, το φυσικό αέριο, το κρέας, η μαναβική και το λάδι. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι ανατιμήσεις στους κωδικούς της εστίασης», τόνισε ο κ. Βασιλάκης.

Οι τιμές

Η τιμή για το αγαπημένο και «ταπεινό» φαγητό τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών, το σουβλάκι, ανάλογα με το κατάστημα έχει «σκαρφαλώσει» από 1,50 – 1.80 έως 1,70 - 2 ευρώ αντίστοιχα, με την τιμή του τυλιχτού να αγγίζει πλέον τα 2,80 ευρώ, από 2,50 ευρώ που ήταν. Όπως επισημαίνουν στην «Ε» επαγγελματίες του κλάδου, παρά την προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών, κάτι που συνέβη το προηγούμενο διάστημα, πλέον οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οδηγώντας αναγκαστικά σε αυξήσεις των προϊόντων.

Αυξήσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κατά την περίοδο του «lockdown» πολλά προϊόντα αγοράζονταν σε προσιτές τιμές, μετά την λήξη της καραντίνας, η τιμή τους εκτοξεύθηκε. Για παράδειγμα το σπορέλαιο, που ενώ πωλούνταν προς 12 ευρώ+ΦΠΑ, η τιμή του σήμερα αγγίζει τα 19 ευρώ+ΦΠΑ.

Το χοιρινό κρέας και το κοτόπουλο πωλούνται 1 ευρώ πάνω από πέρσι, ενώ η μπουκάλα προπανίου στο κλείσιμο της σεζόν άγγιξε τα 44 ευρώ από 35 ευρώ που διατίθονταν αρχικά.

Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι την ημέρα, τα ψητοπωλεία χρειάζονται τουλάχιστον δυο μπουκάλες προπανίου, η διαφορά αγγίζει τα 14 ευρώ από πριν, που η τιμή διάθεσης ήταν χαμηλότερη. «Υπήρξε συγκράτηση τιμών, τώρα όμως είναι δύσκολο να συνεχιστούν», ανέφερε ο Περικλής Μητσιάλης, ιδιοκτήτης ταχυφαγείου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ