Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πράσινο φως» για τη μίσθωση του ΣΜΑ Τεμπλονίου στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

ΣΜΑ
08 Δεκεμβρίου 2021 / 12:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το θέμα της μίσθωσης του ΣΜΑ Τεμπλονίου

στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, για χρήση του χώρου ως σταθμού μεταφόρτωσης που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Πάλαιρο. 

Η μίσθωση του ΣΜΑ Τεμπλονίου, προκρίθηκε από τη Νότια Κέρκυρα ως προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει η χωροθέτηση και εγκατάσταση στον οικείο Δήμο. Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης απηύθυνε αίτημα στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, το οποίο τέθηκε προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.. Υπέρ ψήφισαν η παράταξη Υδραίου -εκτός Σερεμέτη και Αργυρού. Επίσης υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Τρεπεκλή και Νεράντζη, ενώ "παρών" ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση, η Εκκίνηση και ο Γιώργος Καρύδης.  

Αποφασίστηκε η μίσθωση του χώρου για έξι μήνες, έναντι 12.500 ευρώ μήνα για έως 500 τόνους, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει άμεσα η χωροθέτηση και κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης στον Νότο.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.