Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση βιβλίου της Φωτεινής Τζέκου στο ΠΛΟΥΣ – «Όλα είναι πιο εύκολα με την αγάπη»

ΠΛΟΥΣ
03 Δεκεμβρίου 2021 / 18:33

Πολλές φορές εμείς οι μεγάλοι έχουμε την αυταπάτη ότι ο κόσμος των παιδιών είναι ανάλαφρος, ανέφελος και γαλήνιος και ότι τα απασχολούν πράγματα ασήμαντα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Τζέκου – Οικονόμου με τίτλο «Όλα είναι πιο εύκολα με την αγάπη»  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 12:00 – 14:00 στο βιβλιοχαρτοπωλείο ΠΛΟΥΣ.

Πολλές φορές εμείς οι μεγάλοι έχουμε την αυταπάτη ότι ο κόσμος των παιδιών είναι ανάλαφρος, ανέφελος και γαλήνιος και ότι τα απασχολούν πράγματα ασήμαντα. Πιθανόν είναι «ασήμαντα» ιδωμένα από τη ματιά του ενηλίκου, όμως για ένα μικρό παιδί που καλείται να πλοηγηθεί σε έναν κόσμο άγνωστο, έναν κόσμο που πρέπει να χαρτογραφήσει, τα συναισθήματα θεριεύουν και αποκτούν τρομερή βαρύτητα, κυριαρχούν σε όλο του το είναι και πολύ συχνά το μπλοκάρουν. Σε ένα τέτοιο κομβικό σημείο, αυτό που θα βοηθήσει είναι η κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων, η έντιμη προσέγγιση και το θάρρος να δούμε την αλήθεια. Κι εδώ έρχεται το «ιππικό» με τη μορφή ενός βιβλίου. Γιατί τα βιβλία, πέρα από το ότι μας ψυχαγωγούν, μας εκπαιδεύουν κιόλας.

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Φωτεινή Τζέκου-Οικονόμου έρχεται λοιπόν με ένα ακόμη βιβλίο της για παιδιά να συνδράμει σε αυτό το έργο, αν και ο στόχος της δεν είναι διδακτικός. Προσεγγίζει το θέμα της με κοφτερή ματιά και γραφή προσεγμένη, ενώ η υπέροχη εικονογράφηση του Διονύση Τσάση υποστηρίζει με μοναδικό τρόπο το ύφος και τα νοήματα του κειμένου. Το κομψοτέχνημα «Όλα είναι πιο εύκολα με την αγάπη» είναι πλέον στη διάθεση του κοινού, από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρη-Πυραμίδα, με ένα μήνυμα απλό, δυνατό, διαχρονικό: «Όλα είναι πιο εύκολα με την αγάπη».

«…Για την Αγνή, η ζήλια ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στη σχέση της με την Ιόλη. Η Ιόλη ήταν όμορφή, έξυπνη και ικανή και ερχόταν πάντα πρώτη στις εξετάσεις. Η Αγνή πάντα δεύτερη. Κι έτσι, φούντωνε η ζήλια της και γινόταν μίσος κι ένα τέρας σκοτεινό που τη βασάνιζε και δεν της επέτρεπε να χαρεί ούτε τη φιλία που της πρόσφερε η Ιόλη. Μέχρι που κατάλαβε. Κατάλαβε ότι και η Ιόλη είχε τις αδυναμίες και τους φόβους της και το δικό της σκοτεινό τέρας και ότι με τον τρόπο της ζητούσε βοήθεια. Και τότε όλα άλλαξαν...»

 Φωτεινή Τζέκου - Οικονόμου