Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΕ Λευκίμμης: Η διαιτησία προκαλεί με την απόδοση της

Γ Εθνική
01 Δεκεμβρίου 2021 / 17:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης την περασμένη Κυριακή έχασε στην Κοζάνη με 1-0, χάρις στο ΔΩΡΟ πέναλτι (όπως επισημάναμε και στο site το βράδυ της ίδιας μέρας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΕ Λευκίμμης την περασμένη Κυριακή έχασε στην Κοζάνη με 1-0, χάρις στο ΔΩΡΟ πέναλτι (όπως επισημάναμε και στο site το βράδυ της ίδιας μέρας, αλλά και στο φύλλο της εφημερίδας) που έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης  Μπουρουτζίκας  Θ. της ΕΠΣ Λάρισας. Ένα πέναλτι σε μια φάση που ο αμυντικός της ΑΕΛ με τάκλιν διώχνει πεντακάθαρα τη μπάλα, αυτή πηγαίνει προς το κέντρο του γηπέδου, ο επιθετικός πάει πάνω στα πόδια του αμυντικού, κάνει θέατρο και πέφτει στην περιοχή. Αντί να δώσει κίτρινη κάρτα ο Λαρισινός διαιτητής στον επιθετικό για θέατρο, δίνει πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ και μάλιστα το σκέφτηκε πριν και σφύριξε με καθυστέρηση.

Γιατί μια καθαρή απόκρουση του αμυντικού την μετατρέπει σε πέναλτι; Δυο εκδοχές υπάρχουν… η μια είναι ότι δεν ξέρει και είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να σφυρίζει και η άλλη να ξέρει, αλλά ένα τέτοιο σφύριγμα σημαίνει κάτι, αυτό τον κάνει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ αν συνεχίσει να σφυρίζει.

Ειλικρινά βλέποντας το ματς και μετά αρκετές φορές σε επανάληψη του βίντεο, μου δημιουργήθηκε μια απορία. Αυτοί στην ΕΠΟ θα τον στείλουν μια και καλή σπίτι του ή όχι; Αν και ο παρατηρητής δεν είδε το ΕΓΚΛΗΜΑ που έκανε και οδήγησε την ΑΕΛ σε ήττα, τότε και αυτός είναι επικίνδυνος. Υπάρχει το βίντεο του αγώνα και πιο ξεκάθαρη φάση από αυτή δεν υπάρχει.

Η «Βασίλισσα του Νότου» δικαιολογημένα, έστω και καθυστερημένα έβγαλε ανακοίνωση προς την ΕΠΟ για τη διαιτησία και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται.     
 
Η ανακοίνωση
 
Απευθυνόμαστε στην διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την Γ Εθνική κατηγορία, να δώσει βάρος στον τομέα της διαιτησίας η οποία προκαλεί με την απόδοση της την κοινή γνώμη και είναι κρίμα για την προσπάθεια των παραγόντων ομάδων που προσπαθούν με πενιχρά έσοδα και με πολλά έξοδα να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τα σωματεία που εκπροσωπούν σε ένα καλό επίπεδο. Είναι κρίμα για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που οι περισσότεροι δεν είναι επαγγελματίες και αφήνουν τις εργασίες τους και τις οικογένειες τους για να αγωνιστούν, να μην αποδίδεται δικαιοσύνη, επειδή ο εκάστοτε διαιτητής κάνει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει έλεγχος και τιμωρίες για τους "ρέφερι" που δεν έχουν καλή απόδοση. Εμείς παρ'ολα αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα μας και γενικά για το καλό του ποδοσφαίρου!
Αθλητική Ένωση Λευκίμμης!!!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια