Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους τουριστικούς φορείς τα αποτελέσματα της καμπάνιας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Καμπάνια
30 Nov 2021 / 15:55

Στόχος της παρουσίασης ήταν η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τους σύγχρονους τρόπους προβολής και διαφήμισης του τουριστικού μας προορισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Την επιτυχή καμπάνια διαφήμισης της Κέρκυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε παραδοσιακές τουριστικές αγορές παρουσίασε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο στους εκπροσώπους των τουριστικών, εμπορικών και παραγωγικών φορέων του τόπου μας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας παρουσία και της Δημάρχου Μ. Υδραίου.


           
Στόχος της παρουσίασης ήταν η εξαγωγή χρήσιμων για τους φορείς συμπερασμάτων για τους σύγχρονους τρόπους προβολής και διαφήμισης του τουριστικού μας προορισμού.  Εδώ και ένα χρόνο περίπου ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει ξεκινήσει τη διαφημιστική προβολή μέσω των social media (facebook, instagram) με στόχευση αρχικά στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κέρκυρας ως προορισμού. 
Ο απολογισμός της δράσης αυτής, της οποίας η παρουσίαση έγινε αναλυτικά σήμερα στους φορείς, χαρακτηρίστηκε από τους εκπροσώπους αυτών ως ιδιαίτερα χρήσιμος και εν δυνάμει αποτελεσματικός καθώς υπενθυμίζει με τον πλέον πρόσφορο και άμεσο τρόπο την Κέρκυρα ως προορισμό διακοπών.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε η μεγάλη απήχηση των εικόνων της Κέρκυρας στη ρωσική αγορά, μια αγορά η οποία καταγράφεται πρόσφορη ως προς τη διείσδυση για προβολή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε περίπτωση, τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν με ακρίβεια είναι ενθαρρυντικά ως προς τα συγκεκριμένα μέσα προβολής τα οποία αποτελούν ουσιαστικά ένα εργαλείο το οποίο διατίθεται από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στους φορείς που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.


           
Η Δήμαρχος σε τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην εργώδη προσπάθεια προβολής της Κέρκυρας την οποία οργανωμένα κάνει ο Δήμος επισημαίνοντας ότι στόχος εκτός της διαφήμισης τους νησιού είναι η παροχή στους εμπλεκόμενους φορείς, των εργαλείων εκείνων που θα βοηθήσουν τόσο στην ποσοτική όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου.