Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια παρεξήγηση έφερε τρίμηνη τιμωρία στον Σπ. Ρέτση

ΕΠΣΚ
26 Nov 2021 / 17:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια βαριά καμπάνα στον ποδοσφαιριστή του ΑΟ Κέρκυρα Σπύρο Ρέτση (boxer) είναι αυτή που ξεχωρίζει από τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΚ, αυτή την εβδομάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια βαριά καμπάνα στον ποδοσφαιριστή του ΑΟ Κέρκυρα Σπύρο Ρέτση (boxer) είναι αυτή που ξεχωρίζει από τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΚ, αυτή την εβδομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής, που ομολογουμένως είναι από τα καλύτερα παιδιά εντός και εκτός αγωνιστικού, είχε μια διένεξη – παρεξήγηση  με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ στα αποδυτήρια στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι και η συμπεριφορά του, είναι η αιτία που τιμωρήθηκε με 3 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Αν οι δυο άντρες γνώριζαν ο ένας την ταυτότητα του άλλου, δεν θα υπήρχε ποτέ η παρεξήγηση που έφερε (δίκαια βέβαια) αυτή την τιμωρία. Ήταν η «κακιά στιγμή» που λέει ο σοφός λαός. 
 
Το δελτίο τύπου
 
Η Πειθαρχική Επιτροπή  της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του ΚΑΠ, του Πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο, τα Φ.Α. των αγώνων των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, τις εκθέσεις των παρατηρητών αγώνων, τις απολογίες των σωματείων και παραγόντων   επέβαλε τις παρακάτω ποινές σε ποδοσφαιριστές:
  • 1 αγωνιστική χωρίς χρηματικό πρόστιμο
    Σ.  Μπάλλας (Αστέρας Λιαπάδων)
    Αλ. Μητσιάλης (ΑΟ Παξοί)
    Α.  Κομνηνός (Ατρόμητος Άφρας)
    Α. Γιαννιώτης (Ηρακλής Σφακερών)
    Α. Βρεκάι (ΑΕ Κανονιού)
  • 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 20€
    Β. Τσβέτκοφ (ΑΕ Καναλίων)
  • 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 30€
Νίκος Λεοντίτσης (Ολυμπιάδα Καρουσάδων)
Παράλληλα αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του Πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο, τον Κ.Α.Π, τα Φ.Α. των αγώνων των πρωταθλημάτων, επέβαλε τις παρακάτω ποινές:
  • Στον σωματείο ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ(4η  αγων.) την χρηματική ποινή των 150€ (καταβολή προστίμου μέχρι 24.12.2021)
  • Απαλλάσσει το σωματείο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (4η αγων).
  • Επιβάλλει στον  ποδοσφαιριστή  του σωματείου ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΡΕΤΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΔΕ 477216 την ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, για τρείς (3) μήνες ή 90 ημερολογιακές μέρες,  αρχόμενης από 17.11.2021 και λήγουσας 14.2.2022 καθώς και χρηματική ποινή των 500€(καταβολή προστίμου μέχρι 24.12.2021).
  • Επιβάλει χρηματική ποινή εκατό ευρώ (100€) στο  Σωματείο ΑΠΣ Κεραυνός Αγ. Νικολάου, (8η αγων.) λόγω μη πρόσληψης προπονητή (Προκήρυξη Ε.Π.Σ. Κέρκυρας άρθρο 24., για τα σωματεία Α1’ Κατηγορίας τα οποία υποχρεούνται στην πρόσληψη προπονητή, κατ’ άρθρο 6 παρ. 2α του Κανονισμού Προπονητών 2021, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο εκατό (100,00) Ευρώ ανά αγώνα (άρθρο 11 παρ. α κανονισμός προπονητών 2021) σε περίπτωση που δεν τηρούν τον κανονισμό πρόσληψης προπονητή).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια