Κυριακή 26.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Να σταματήσει η κυβέρνηση να αγνοεί τις εκκλήσεις των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
26 Nov 2021 / 16:35

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Η απαγόρευση εισόδου με αρνητικό rapid test στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, την ώρα που οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας μπορούν να μπαίνουν σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο και τις οργανωμένες αλυσίδες καταστημάτων προξενεί εύλογα ερωτηματικά και εκκινεί δικαίως την κινητοποίηση των πρακτόρων. 
 
Αδιαμφισβήτητα, ο κλάδος τους εντασσόμενος στα πλέον αυστηρά μέτρα λειτουργίας, εισπράττει τη συσσωρευμένη κυβερνητική αδιαφορία από την έναρξη των lockdown για εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων που δεν θα οδηγούν στο σημερινό μονόδρομο της οικονομικής καταστροφής. 
 
Η συμπαράσταση στα αιτήματά τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά δήλωση κοινής λογικής από την οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποστασιοποιηθεί καθώς, η έλλειψη ενδιαφέροντός της για ένα πολυάριθμο και οργανωμένο δίκτυο καταστημάτων όπως του ΟΠΑΠ με σημαντικότατα φορολογικά έσοδα για τη χώρα, είναι καταφανέστατη. 
 
Το μέγεθος του κλάδου επιβάλλει στην κυβέρνηση να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας των καταστημάτων, επιτρέποντας την παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους, χωρίς να παραβλέπεται ταυτόχρονα η αναγκαιότητα μέτρων οικονομικής στήριξης (λ.χ. άρση της υποχρέωσης επιστροφής των ενισχύσεων μέσω προκαταβολών, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, χρηματοδοτικά εργαλεία). 
 
Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αγνοεί τις εκκλήσεις των πρακτόρων του κλάδου και να πάψει να τους αντιμετωπίζει ως προνομιούχους επαγγελματίες άλλων εποχών. Η στάση της πλήττει ξεκάθαρα την οικονομία και την αγορά.