Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες διευκρινιστικές οδηγίες για άθληση λόγω covid

ΕΠΣΚ
25 Nov 2021 / 16:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επειδή ο covid εξαπλώνεται πάρα πολύ, τα κρούσματα πληθαίνουν περισσότερο και η κατάσταση κοντεύει να «ξεφύγει»...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επειδή ο covid εξαπλώνεται πάρα πολύ, τα κρούσματα πληθαίνουν περισσότερο και η κατάσταση κοντεύει να «ξεφύγει» η ΕΠΟ ενημέρωσε τις κατά τόπους Ενώσεις για τις νέες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες με μια μακροσκελέστατη επιστολή. Εμείς θα σταθούμε στις αλλαγές στα σημεία που πρέπει να ακολουθηθούν,  από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές αλλά και τον κόσμο, έτσι ώστε να συμβάλλουν όλοι στον περιορισμό της εξάπλωσης.

Στις αθλητικές ανοικτές εγκαταστάσεις, για τη χρήση τους είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους πολίτες (18 ετών και άνω), με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.  Οι αθλούμενοι έως και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Παιδιά μέχρι και 3 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid19.   Απαιτείται και η τήρηση καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων. Το ίδιο ισχύει και στις κλειστές, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους όσους δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Τα σωματεία θα πρέπει:
    Α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.
    Β) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα 3 ωράρια προπόνησης.
    Γ) Να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων.

Δ) Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο [email protected] Η αποστολή των ανωτέρω στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας για τα συγκεκριμένα σωματεία και ομοσπονδίες.

  • Σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και για αθλητές έως και 15 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid), παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα (από τις 30/11 και έπειτα όλοι αθλητές 12 ετών έως και 15 ετών θα υποβάλλονται μόνο σε rapid τεστ για τους αγώνες) και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνισθούν, στη γραμματεία, από τον υπεύθυνο COVID19 της ομάδας.
  • Θετικό αποτέλεσμα στο self test πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid) και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.
  • Η λειτουργία ακαδημιών επιτρέπεται για όλες τις ηλικίες παιδιών (ανήλικοι αθλούμενοι, δηλαδή χωρίς δελτίο αθλητή) σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.
    Οι ανήλικοι αθλούμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα παρουσία του Υπεύθυνου covid19 της ομάδας ή του προπονητή.
  • Για τους θεατές ή συνοδούς των παιδιών, ισχύουν τα ίδια μέτρα όπως στους αθλούμενους, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια