Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάντο όπως η Ιταλία, με αφορμή μια ανακοίνωση

ιταλία
22 Nov 2021 / 16:52
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Παράδειγμα (;) η ειδική οργάνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών για την εξωστρέφεια της χώρας με πολιτισμικά όπλα τη γλώσσα και τη δημιουργικότητα.

ΡΩΜΗ. Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την προώθηση της ιταλικής γλώσσας και της δημιουργικότητας στον Κόσμο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών θα παρευρεθούν: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Luigi Di Maio, ο Υπουργός Πολιτισμού, Dario Franceschini, η Υπουργός Πανεπιστημίων και Έρευνας, Maria Cristina Messa και η υφυπουργός Παιδείας, Barbara Floridia. Τη συνεδρία θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής για την Προώθηση της κρατικής πολιτικής, Lorenzo Angeloni.

Η συζήτηση με θέμα «Προς τον Ιταλό του αύριο» θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 π.μ., με συντονιστή την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια / Κεντρική Διευθύντρια για την προώθηση του ιταλικού πολιτισμού και γλώσσας, Cecilia Piccioni.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της εργασίας των τεσσάρων θεματικών πινάκων που βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης:
  • "Ιταλικά στον κόσμο: εκπαίδευση" - Ομιλήτρια: Tiziana Lippiello, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ca 'Foscari.
  • «Ιταλικά στον κόσμο: διάδοση» - Ομιλητής: Massimo Bray, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου της Ιταλικής Εγκυκλοπαίδειας που ιδρύθηκε από τον Τζιοβάνι Τρεκκάνι.
  • "Ο Ιταλός: πηγή δημιουργικότητας" - Ομιλητής: Claudio Fasulo, Αναπληρωτής Διευθυντής, Rai 1.
  • «Ο μηχανισμός του made in Italy και της καινοτομίας», ομιλητής: Mauro Porcini, αντιπρόεδρος και δ/ντης σχεδιασμού της PepsiCo.
Τέλος η ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Benedetto Della Vedova, και η έγκριση του ντοκουμέντου «Προς τον Ιταλό του αύριο. Πρεσβευτή της ιταλικής γλώσσας της ιταλικής δημιουργικότητας και του Made in Italy», του οποίου συντάκτης είναι ο Severino Salvemini, του Πανεπιστημίου Luigi Bocconi.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.