Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση σε ερώτηση (και) Αλ.Αυλωνίτη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
20 Nov 2021 / 09:47

Φαίνεται δυστυχώς πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση ολιγωρεί στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου με τρόπο που καταλήγει στην τελική υπονόμευση του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την 1η Νοεμβρίου 2021, τριάντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 1500.1/84644/2021/392 Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραπέμποντας σε ένα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο έγγραφο αυτό γίνονται μόνο γενικές αναφορές για την υποτιθέμενη εξέλιξη του Μεταφορικού Ισοδύναμου ως πολιτική, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν καταβάλλεται στην ώρα του σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, μας δόθηκε η απάντηση πως «η υπηρεσία μας έχει μεριμνήσει για όλες τις ενέργειες επεξεργασίας και καταχώρησης των στοιχείων που αφορούν το Μ.Ι.». Γιατί άραγε όμως να υπάρχει τέτοια δυστοκία και καθυστέρηση στην καταβολή, αφού έχουν δήθεν γίνει όλες οι ενέργειες;

Φαίνεται δυστυχώς πως συνειδητά η σημερινή κυβέρνηση ολιγωρεί στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου με τρόπο που καταλήγει στην τελική υπονόμευση του.

Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να εφαρμόσει με τυπικότητα το Μεταφορικό Ισοδύναμο και περαιτέρω θα πρέπει να διευρύνει την πολιτική αυτή για να στηρίξει την οικονομία και τους κατοίκους των νησιών.