Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Μανδουκίου

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
20 Nov 2021 / 09:25

Το θέμα των εκτεταμένων καταστροφών αλλά και των κτιριακών προβλημάτων του σχολικού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Μανδουκίου θα φέρει στη Βουλή με ερώτηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ.Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ στο Μανδούκι, επισκέφθηκε χθες με τον Συντονιστή της Ν.Ε. του κόμματός του Χρήστο Μωραΐτη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ.Αυλωνίτης, όπου συναντήθηκαν με τους δ/ντες των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, και συγκεκριμένα του Εργαστηριακού Κέντρου Παναγιώτη Καρβούνη, του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας Βασιλική Μοναστηριώτη και του 5ου ΓΕΛ Κέρκυρας Βασιλική Χίσσα. Στο κτίριο επίσης λειτουργούν το Εσπερινό ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ Κέρκυρας. 


 
Ξεναγήθηκαν  στις αίθουσες και τον περιβάλλοντα χώρο και ενημερώθηκαν για τις μεγάλες ζημιές και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, στο διάστημα που τελούσε υπό κατάληψη. 
 


Επίσης είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα χρόνια κτιριακά προβλήματα και την έλλειψη φροντίδας για την σχολική στέγη. Η στατικότητα του κτιρίου, η στεγανότητα της οροφής, η ελλιπής συντήρηση και η αναγκαιότητα άμεσης συντήρησης και επισκευών ήταν μερικά από τα θέματα, για τα οποία ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς.
 
 Αναφορικά με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας ο κ.Αυλωνίτης ζήτησε να του δοθεί ένας πλήρης κατάλογος με τις καταγεγραμμένες ζημιές και τα κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και σε δεύτερο χρόνο να επιδιώξεισυνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, με στόχο τη διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης.