Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Jazz in Revolution: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18 Nov 2021 / 15:52

Δήμος Δημητριάδης/Σωκράτης Σινόπουλος/Ντίνος Μάνος/New Jazz Ensemble

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα παρουσιάσει το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου στις 21.00 τη συναυλία «Jazz in Revolution» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κεντρική εκδήλωση του διήμερου εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Μουσικά θέματα και τραγούδια από τις ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις που συμμάχησαν για την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης αφομοιώνονται σε νέες ρυθμικές και αυτοσχεδιαστικές μορφές μέσω της δημιουργικής πρακτικής της Τζαζ.

Τη συναυλία επιμελήθηκε ο καθηγητής Δήμος Δημητριάδης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ι.Π., με προσκεκλημένο τον Σωκράτη Σινόπουλο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και τη συμμετοχή του Ντίνου Μάνου, διδάσκοντα του Ι.Π.

Δήμος Δημητριάδης σαξόφωνο
Σωκράτης Σινόπουλος λύρα
Ντίνος Μάνος κοντραμπάσο

New Jazz Ensemble: Αλέξανδρος Λυκοθανάσης πιάνο, Γιώργος Μουστάκας κιθάρα, Ανδρέας Αλαμάνος, ντράμς, Αναστασία Κωνσταντινίδου φωνή
 
Για την παρακολούθηση απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης με την έκδοση εισιτηρίου μηδενικού αντιτίμου. Για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων το κοινό θα ενημερωθεί προσεχώς από τις ιστοσελίδες www.minedu.gov.gr και www.megaron.gr