Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζί με τους ανθρώπους της εστίασης, αναζητούμε λύσεις

Κώστας Παυλίδης
16 Nov 2021 / 16:55

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης:

«Σήμερα η εστίαση απεργεί μαζικά για να εκφράσει την αγανάκτηση της για την διαρκή κυβερνητική εχθρότητα απέναντι της.
Στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν χωράνε μισόλογα: Η κυβέρνηση εξοντώνει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εστίασης και μαζί τους εργαζόμενους τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει, ως συνήθως, όλο το βάρος στις πλάτες των επαγγελματιών και των εργαζομένων στην εστίαση,  στοχοποιώντας τους για όλα τα δικά της λάθη και παραλήψεις σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας. Τους μετατρέπει σε υγειονομικούς, αστυνομικούς και επιθεωρητές δημόσιας υγείας, τη στιγμή που με δική της ευθύνη έχει βγει εκτός ελέγχου η πανδημία στη χώρα μας.

Με τα δε αλλεπάλληλα lockdowns και τις συνεχείς, αλλοπρόσαλλες αλλαγές των κανόνων, αλλά και την απουσία ουσιαστικής στήριξης της εστίασης, οδηγεί ειδικά τους μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες του κλάδου σε αδιέξοδο, ανοίγοντας το δρόμο και για νέα έκρηξη της ανεργίας στην εστίαση.
 
Οι επαγγελματίες της εστίασης δεν διεκδικούν ούτε ρουσφέτια, ούτε χάρες. Βγαίνουν ξανά στο δρόμο, προτού η κυβέρνηση τους πετάξει οριστικά στο δρόμο. Διεκδικούν μέτρα για την επιβίωση του κλάδου σε καιρούς που η τραγική κρατική διαχείριση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας σφίγγει σαν θηλιά τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Γι αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τις σημερινές μαζικές κινητοποιήσεις των ανθρώπων της εστίασης και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους, διεκδικώντας λύσεις βιώσιμες, γι αυτούς και για τους εργαζομένους τους.
 
Μέτρα ανακούφισης των οικονομικών βαρών των επαγγελματιών της εστίασης τώρα, μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και του εισοδήματος των εργαζόμενων και λογικά κι εφαρμόσιμα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσει η εστίαση να λειτουργήσει».