Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γέμισαν με σκουπίδια οι δρόμοι της Νότιας Κέρκυρας

Σκουπίδια
15 Nov 2021 / 10:04

Εικόνες του (όχι μακρινού) παρελθόντος εμφανίζουν οι δρόμοι της Νότιας Κέρκυρας,

με τους κάδους να είναι ξέχειλοι και τα σκουπίδια να έχουν μείνει στο δρόμο εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. 

«Μεγάλες εστίες έχουν δημιουργηθεί στον Κάβο και στα Μωραΐτικα, με σχεδόν 20 και 10 τόνους αντίστοιχα, αλλά ουσιαστικά όλη η νότια Κέρκυρα έχει διάσπαρτα σημεία με μεγάλους όγκους σκουπιδιών», αναφέρει στην "Ε" ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νότιας Κέρκυρας Αντώνης Βλάσσης. 

«Πριν ακόμα την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τις προσφυγές Γκούση στην Επιτροπή του άρθρου 152, οι κάδοι δεν είχαν αδειάσει λόγω οικονομικών διαφορών με τον εργολάβο. Σήμερα καταφέραμε να αδειάσουμε μόνον τους μπλε κάδους ανακύκλωσης με απορριμματοφόρο του Δήμου» σημειώνει ο κ. Βλάσσης. 

Απάντηση Γκούση
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Γκούσης έχει απαντήσει με ανακοίνωσή του σχετικά με το επιχείρημα της προσφυγής: «Μοιάζει με παιδικό αστείο το επιχείρημα του Δήμαρχου κ. Λέσση για την έκτακτη ανάγκη που ο ίδιος έφερε τον Δήμο, ότι δήθεν φταίει η προσφυγή για έλεγχο νομιμότητας. Τα σκουπίδια δεν μεταφέρονται επειδή ολοκληρώθηκε η σύμβαση μεταφοράς. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Αυτή είναι η αλήθεια!
Επομένως αποτελεί προσχηματική αποποίηση ευθυνών το άσχετο επιχείρημα που επικαλείται ο κ. Λέσσης περί της προσφυγής κτλ. 

Αν αυτό είχε πραγματική βάση, τότε -όπως ο καθένας καταλαβαίνει- η μεταφορά θα είχε σταματήσει από καιρό!! Όμως δε σταμάτησε. Απλά ολοκληρώθηκε έχοντας μεταφερθεί όλη η προβλεπόμενη ποσότητα, δηλαδή περίπου 2.700 τόνοι».

Ανανέωση σύμβασης

Ωστόσο, η δημοτική αρχή, όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Σήμερα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να εγκρίνει την ανανέωση της σύμβασης και να γίνουν οι διαδικασίες που είναι αναγκαίες για να ξαναβγούν τα απορριμματοφόρα στο δρόμο. «Θέλω να πιστεύω ότι ο καθαρισμός είναι ζήτημα ημερών» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ