Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΕΚΚ τιμά την 48η επέτειο από την εξέγεση του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
15 Nov 2021 / 10:03

Κατάθεση στεφάνων στις 11 π.μ στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 17/11. Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και αντιιμπεριλαστική πορεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τιμά την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης μας, τα σωματεία του Δημόσιου Τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους φορείς του λαϊκού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη. Η συγκέντρωση  θα πραγματοποιηθεί  στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και θα ακοιλουθήσει αντιιμπεριλαστική πορεία.

Νωρίτερα στις 11 το πρωί το ΕΚΚ θα προχωρήσει σε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΚ:
Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης στον περσινό εορτασμό του Πολυτεχνείου με την περικύκλωση της πόλης της Κέρκυρας από τις αστυνομικές δυνάμεις και το αποφασιστικό τσάκισμα αυτής της απόφασης από τις ταξικές δυνάμεις αποδεικνύουν το πόσο ενοχλητικό είναι για αυτούς το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, πόσο εύκολα τσαλαπατούν δημοκρατικές ελευθερίες για να υλοποιούν τις αντιλαϊκές τους επιδιώξεις, πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού. Φέτος το μήνυμα πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, να ενωθούν ακόμα περισσότερες φωνές!
 
Η πρόσφατη ανανέωση και υπογραφή μιας σειράς από επιθετικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως η ελληνοαμερικανική κι η ελληνογαλλική συμφωνία, έρχονται να «κουμπώσουν» με τα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, τις δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις-πρόβες πολέμου κατά άλλων λαών, με τη γενικότερη πολεμική προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να παίξει η ελληνική αστική τάξη στην ευρύτερη περιοχή.
 
Καμιά σχέση δεν έχει η υπογραφή αυτών των συμφωνιών με την ειρήνη, την ασφάλεια, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, όπως επιχειρούν να πείσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Αντίθετα, οι εξελίξεις αποκαλύπτουν πως ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για νέες ευρω-ατλαντικές βάσεις και υποδομές, για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.

Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας» είναι αβάσιμοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που «στρώνουν» το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρω-ατλαντική εποπτεία.
 
Στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής βρίσκονται τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας εν μέσω της αναζωπύρωσης του τετάρτου κύματος της πανδημίας, σε Παιδεία-Πρόνοια, οι χρόνιες ελλείψεις σε βασικά έργα υποδομής, προστασίας από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς, ο αντεργατικός νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, η ακρίβεια, το πετσόκομμα του λαϊκού εισοδήματος.

Μετράνε και την τελευταία δεκάρα όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, υποτάσσουν τη ζωή του λαού στην επικίνδυνη λογική «κόστους-οφέλους», ενώ την ίδια ώρα θυσιάζουν στο βωμό του ΝΑΤΟ 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία», για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
 
Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
 
Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις! Να κλείσουν οι ευρω-ατλαντικές βάσεις και υποδομές! Ούτε σκέψη για δημιουργία νέων!

Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό!

Ούτε γη - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα !

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ 11 π.μ, στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 17/11.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ