Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη του Β. Χριστοδούλου

Βαγγέλης Χριστοδούλου
09 Nov 2021 / 14:08

Στηρίζει τη στάση εργασίας και την συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 12.30 έξω από το Δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει ακόμα ένα περιστατικό στοχοποίησης συνδικαλιστή και ωμής προσπάθειας παρεμπόδισης της δράσης των «ενοχλητικών» φωνών για την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Στόχος αυτή τη φορά ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας και βρεφονηπιοκόμος. Αφού προηγήθηκε με απόφαση της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Παιδείας και προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ, Μαρίας Ζερβού, η απαλλαγή του από τη θέση του προϊσταμένου του 4ου παιδικού σταθμού, ακολούθησε η εκδικητική και παράνομη περικοπή του μισθού του χωρίς καμία διοικητική πράξη εις βάρος του.

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν μπορούν να καλύψουν με τίποτα τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για τα δεκάδες κενά και τις δυσλειτουργίες στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και σε καμία περίπτωση να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που τα αναδεικνύουν και τα αντιπαλεύουν. Ειδικά σε μία περίοδο που η προσπάθεια για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης βρίσκεται στο επίκεντρο κράτους και εργοδοσίας, αξιοποιώντας το νέο όπλο στην αντιλαϊκή φαρέτρα τους, τον νόμο Χατζηδάκη, αυτές οι πρακτικές έχουν τη μαζική και συλλογική καταδίκη της εργατικής τάξης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυο στις πρωτοπόρες φωνές του εργατικού κινήματος και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του δημοσίου που κλιμακώνεται με την στάση εργασίας και την συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 12.30 έξω από το Δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας. Συμμεριζόμαστε πλήρως τα αιτήματά τους και ενώνουμε τις φωνές μας διεκδικώντας:

- NΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

- Να αρθεί η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. απαλλαγής από καθήκοντα προϊσταμένου, του Β. Χριστοδούλου –προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ & να επιστραφεί ο μισθός που του περιέκοψαν. Να επιστρέψουν δικαιωματικά, οι εργαζόμενοι του 4ου Παιδικού Σταθμού, όταν λειτουργήσει ως βρεφικός σταθμός. 

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Κ. και να πληρωθούν όλοι οι μισθοί που τους περιέκοψε το κράτος. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ

- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων στο ΓΝΚ, (Δήμοι – ΕΣΠΑ /Παιδικοί σταθμοί). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στους Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.

- Να σταματήσει η στέγαση μαθητών σε κοντέινερ. Σχεδιασμός με κρατική ευθύνη – χρηματοδότηση, για κατασκευή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σύγχρονοι κρατικοί και δημοτικοί παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν για όλα τα νήπια και βρέφη σε κάθε δημοτική ενότητα.

- Άμεση κρατική αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες. Άμεσος σχεδιασμός με κρατική χρηματοδότηση για σύγχρονα έργα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής – αντισεισμικής προστασίας σε όλο το νομό Κέρκυρας