Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς μαθητές η Λιτανεία του Πρωτοκύριακου στην Κέρκυρα

Πρωτοκύριακο
05 Nov 2021 / 13:54
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μόνον με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της Κέρκυρας το τελευταίο διάστημα, προκάλεσε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων το πρωί της Παρασκευής στο Μαράσλειο, για τον συντονισμό των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Πρωτοκύριακου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.  

Για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς στη μαθητική κοινότητα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία του Πρωτοκύριακου χωρίς μαθητές, χωρίς Προσκόπους και Οδηγούς, μόνο με τον Ιερό Κλήρο.

Παράλληλα στο τμήμα των "επισήμων" συμφωνήθηκε να συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Επιπλέον θα συμμετέχουν πέντε Φιλαρμονικές (Παλαιά, Μάντζαρος, Καποδίστριας, Κορακιάνας, Γαστουρίου) με ολιγομελή σχήματα τα οπαία δεν θα κάνουν περιφορά αλλά θα παραμένουν σταθερά σε διαφορετικά σημεία κατά τη διαδρομή της Λιτανείας.  


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.