ΚΚΕ: Ύβρις στη μνήμη των εκτελεσμένων στο Λαζαρέτο η δήλωση Βάρελη

ΚΚΕ: Ύβρις στη μνήμη των εκτελεσμένων στο Λαζαρέτο η δήλωση Βάρελη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσβλητική για την μνήμη των νεκρών, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ Κέρκυρας τη δηλώση Σπύρου Βάρελη στο Λαζαρέτο

02
Νοεμβρίου / 2021

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναλυτικά αναφέρει:
   
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης του σωματείου «ΛΑΖΑΡΕΤΟ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ο κ. Βάρελης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του νέου ΔΣ του σωματείου, επέλεξε να  χαρακτηρίσει το αφιερωματικό και τιμητικό μνημείο του ΚΚΕ για τους εκτελεσμένους στο Λαζαρέτο ως «Αυθαίρετη παρέμβαση που προσβάλει το χώρο και θα πρέπει να φύγει»!

Η τιμητική αυτή πλάκα, που υπάρχει χρόνια εκεί, φαίνεται ότι ενοχλεί όσους θέλουν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο και το νόημα της θυσίας των κομμουνιστών και των άλλων αγωνιστών στη μαρτυρική νησίδα. 

Το αστικό πολιτικό κατεστημένο που υποστηρίζει την κοινωνία της ανισότητας, της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, όλα αυτά δηλαδή που αντιπάλεψαν οι εκτελεσμένοι, κάθε χρόνο μεταφέρει στις εκδηλώσεις του τη διαστρέβλωση της θυσίας των κομμουνιστών και αγωνιστών στο Λαζαρέτο. Φέτος έκανε ένα βήμα παραπάνω, κατέγραψε και τη δυσφορία του για τη μνημειακή πλάκα του ΚΚΕ, του κόμματος δηλαδή για τα ιδανικά του οποίου εκτελέστηκαν αμέτρητοι ήρωες αρνούμενοι να βάλουν μία υπογραφή αποκήρυξής του.
   
Στην προσβολή αυτή τους απαντάνε, οι ίδιοι οι εκτελεσμένοι μέσα από τα γράμματα τους, τους απαντάει ο Ηλίας Λιάκουρας «Λατρευτή μου γυναίκα …μάθε τα παιδιά μας να αγαπήσουν και να γίνουν μέλη του ηρωικού κόμματος που λέγεται ΚΚΕ».
   
Στο αίσχος αυτό τους απαντάει ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. «ΚΚΕ, τρία γράμματα, χαραγμένα στους τοίχους των φυλακών, σταθερά δυνατά πάνω από τον θάνατο. ΚΚΕ, τρία κόκκινα γράμματα, δικό μας αίμα. Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος».
   
Η οποιαδήποτε απόπειρα να αφαιρεθεί το μνημείο του ΚΚΕ από το Λαζαρέτο, θα απαντηθεί όπως αρμόζει.     
 
Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
          02/11/2021