Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΜέΡΑ 25 Κέρκυρας για τους πλειστηριασμούς

ΜέΡΑ 25 Κέρκυρας
23 Οκτωβρίου 2021 / 12:14

Θυμίζουμε πως Κόκκινα Δάνεια και οι Πλειστηριασμοί, αποτελούν τον πυρήνα του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δελτίο Τύπου ΜέΡΑ 25 Κέρκυρας) Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η 12η Αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από την ΤΡΟΙΚΑ, στα πλαίσια της λεγόμενης «ενισχυμένης επιτήρησης».
Τώρα, πως ενώ βρισκόμαστε υπό επιτήρηση «έχουμε βγει από τα μνημόνια», μάλλον πρέπει να το εξηγήσει η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που το υποστηρίζει.

Η τρόικα λοιπόν, σε αυτή την «αξιολόγηση» προχώρησε σε έντονες παρατηρήσεις προς την κυβέρνηση στο θέμα που καίει την ολιγαρχία περισσότερο: το πλιάτσικο της μικρής και μεσαίας περιουσίας των ελλήνων πολιτών. Η Μητσοτάκης Α.Ε. έσπευσε να απολογηθεί στους επικυρίαρχους δανειστές λέγοντας πως με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή γίνεται ευκολότερη και ταχύτερη η διαδικασία πλειστηριασμών ακινήτων και πως έως τα τέλη Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ρευστοποιήσεις 5.424 ακινήτων.
Δικών σας και δικών μας ακινήτων.

Θυμίζουμε πως Κόκκινα Δάνεια και οι Πλειστηριασμοί, αποτελούν τον πυρήνα του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» των €23δισ εγγυήσεων του Δημοσίου προς τα αρπακτικά funds.

 Το ερώτημα του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον κ. Σταϊκούρα ήταν σαφές:
«Δεσμεύεστε ότι τα 12 δις (προσεχώς +11 δις) του ΗΡΑΚΛΗ ΔΕΝ θα εγγραφούν στο Δημόσιο Χρέος;»

Ο κ. Σταϊκούρας όχι μόνο δεν απάντησε αλλά άρχισε τα γνωστά για το 2015 και τον Βαρουφάκη που έκλεισε τις τράπεζες. Πιο ξεκάθαρη ομολογία δεν μπορούσε να αρθρώσει. 

Καταλάβαμε λοιπόν: Θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος τα δώρα στα funds των φίλων της Μητσοτάκης Α.Ε. 

Την ίδια στιγμη που παιδεία και υγεία μαζί χρηματοδοτούνται με λιγότερα από 10 δις, η χώρα θα χρεωθεί δυο δεκάδες δις. ακόμα για να τρωγοπίνουν οι φίλοι τις Μητσοτάκης Α.Ε. στην υγειά των κορόιδων ελλήνων πολιτών.
Το ΜεΡΑ25 δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη, που θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του, από τις μεθοδεύσεις της τρόικας και της Μητσοτάκης Α.Ε.

ΜέΡΑ25 Κέρκυρας