Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση Πολεμικού Μουσείου «Το Μουσείο πάει Σχολείο» στην Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοτική Πινακοθήκη
22 Οκτωβρίου 2021 / 18:11
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ταυτόχρονα, εκτίθενται κειμήλια της επανάστασης, όπλα και άρματα αγωνιστών, εφημερίδες εποχής και σπάνια έγγραφα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων θα φιλοξενηθεί η τριήμερη δράση με τίτλο «Το Μουσείο πάει Σχολείο».

Στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί την παραπάνω δράση σε 17 πόλεις της χώρας υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης το Πολεμικό Μουσείο.

Στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) κατά τις ημέρες Τρίτη 26/10, Τετάρτη 27/10 & Παρασκευή 29/10/2021  & ώρες 10:00 – 16:00, το κοινό μπορεί να έρθει σε επαφή με κείμενα που ξεδιπλώνουν την ιστορία της επανάστασης, ξεκινώντας από την επανάσταση στη Μολδοβλαχία και τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, καταλήγοντας στα πρωτόκολλα και τις συνθήκες που εξασφάλισαν την ελευθέρια και την ίδρυση του νεώτερου Ελληνικού κράτους.

Ταυτόχρονα, εκτίθενται κειμήλια της επανάστασης, όπλα και άρματα αγωνιστών, εφημερίδες εποχής και σπάνια έγγραφα.
Η επίσκεψη στο χώρο θα πραγματοποιείται με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test και χρήση μάσκας).
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.