Τρίτη 14.04.2026 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση έργων – δωρεών για την ενίσχυση του Συλλόγου «Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας» 

Σχέδιο (πιθανόν) του Pige, χάραξη του Johann Rauh (Druck v.J. Rauh in Wien)"Castrades from the Esplanades of Corfu"
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
14 Απριλίου 2026 / 10:31
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι εικαστικοί της Κέρκυρας στηρίζουν το Σχολείο Φυλακών στην αίθουσα Θάνος Χρήστου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου 

Αρετές μας είναι τα ελαττώματα μας που τα παραδεχόμαστε Γ. Τσαρούχης

Οι εικαστικοί της Κέρκυρας στηρίζουν το Σχολείο Φυλακών στην αίθουσα Θάνος Χρήστου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου 

Λίγα λόγια για τη δράση

Οι εικαστικοί που ζουν και εργάζονται στην Κέρκυρα είναι πολλοί και αξιόλογοι. Είτε είναι Κερκυραίοι είτε όχι, τιμούν το νησί μας με τη δημιουργική παρουσία τους και το νησί τούς τιμά με την αναγνώριση του έργου τους.

Με την έκθεση που οργανώνεται φέτος στην αίθουσα «Θάνος Χρήστου» της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας από 17 μέχρι 30 Απριλίου 2026 έχουμε ακόμη μια φορά την πολύτιμη προσφορά έργων ενός ικανού αριθμού εικαστικών της Κέρκυρας, αλλά όχι μόνο. Η έκθεση εμπλουτίστηκε επιπλέον και με δωρεά εικαστικών έργων που προσέφεραν μέλη και φίλοι του συλλόγου μας από τις ιδιωτικές τους συλλογές.

Εδώ και οκτώ χρόνια η λειτουργία του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας αξιοποίησε σε διδακτικό επίπεδο τις τέχνες καταδεικνύοντας την ωφελιμότητα αυτής της πρακτικής στο κοινωνικά ευαίσθητο αυτό μαθησιακό περιβάλλον.

Η παρούσα δράση μας επικυρώνει συμβολικά αυτή την πρακτική και στοχεύει στην διάχυση του συγκεκριμένου κοινοτικού εγχειρήματος

και την ευαισθητοποίηση του κερκυραϊκού κοινού, ως προς την αντίληψη που διέπει την διδακτική μέθοδο του κοινωνικού γραμματισμού μέσα από τις τέχνες και την ωφελιμότητά της.

Μέλη του Συλλόγου μας, που ανέλαβαν την υλοποίηση της δράσης, θα την παρουσιάσουν με οπτικοακουστικό υλικό και στο Σχολείο Φυλακών, με την πολύτιμη συνεργασία των διδασκόντων του και την υποστήριξη της διεύθυνσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κέρκυρας, κάνοντας τους μαθητές-κρατούμενους κοινωνούς μιας πρωτοβουλίας που τους αφορά και ενισχύει την αίσθησή τους ότι μέσω του συλλόγου δεν είναι ασφυκτικά απομονωμένοι στη συνθήκη κάθειρξης.

Η έκθεση θα ενισχύσει την γέφυρα αλληλεγγύης που τόσα χρόνια χτίζει ο σύλλογός μας μεταξύ σχολείου φυλακών και κερκυραϊκής κοινωνίας και παράλληλα τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους φίλους, στην ειδικά δομημένη ψηφιακή πλατφόρμα, από 18 Απριλίου μέχρι και 10 Μαΐου, ώστε να αποτελέσει μια δυνατότητα οικονομικής στήριξης του Συλλόγου μας και του Σχολείου Φυλακών.

Εγκαίνια 17 Απριλίου στις 19:30 - Διάρκεια έκθεσης 17-30 Απριλίου 2026 στην αίθουσα Θάνος Χρήστου 

Ώρες λειτουργίας Τρίτη - Σάββατο 10:00 - 16:00

ΦΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

 

Εμφανίσεις: 436
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.