Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άγνωστο πότε θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στο 1ο ΕΠΑΛ μετά τους βανδαλισμούς στο Εργαστηριακό Κέντρο

ΕΠΑΛ
22 Οκτωβρίου 2021 / 09:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τηλεκπαίδευση εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα τα μαθήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας,

καθώς αν και η κατάληψη έληξε, ωστόσο μετά τις καταστροφές στο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) υπάρχει αδυναμία διεξαγωγής της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα εργαστηριακά μαθήματα.

«Το σχολείο δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει μέχρι να γίνει η αποκατάσταση του Εργαστηριακού Κέντρου με αποτέλεσμα να προκύψουν τέσσερα περιφερόμενα τμήματα», τόνισε στην «Ε» η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κ. Μοναστηριώτη.

Όπως τόνισε σήμερα το πρωί το σχολείο ήταν και πάλι κλειστό, ωστόσο με παρέμβαση των γονέων άνοιξε. Οι καθαρισμοί συνεχίζονται, ωστόσο είναι άγνωστο το ποτέ οι μαθητές θα επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία μετά τους σοβαρούς βανδαλισμούς στο Εργαστηριακό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι η αξία του εργαστηριακού εξοπλισμού αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΚ Παναγιώτη Καρβούνη, οι ζημιές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 100.000 ευρώ.

Υπό κατάληψη

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων υπό κατάληψη τελεί το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας για τρίτη ημέρα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση για όσο διάστημα χρειαστεί.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ